Ženíšek: Obvod rozdělí projektům 9 milionů korun

12. 2. 2019

Obvod plánuje rozdělit na dotace 11 milionů korun

Další kolo žádostí o dotace z Městského obvodu Plzeň 3 pro rok 2019 bylo již uzavřeno. Zájemci měli možnost požádat do 7. 12. 2018 o dotace z obvodního rozpočtu na podporu rozvoje činností nekomerčního, neziskového a obecně prospěšného charakteru. To umožní těmto organizacím čerpat dotace již v prvním čtvrtletí roku 2019.

 

„Dotačních programů je pro rok 2019 celkem šest – Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže, Podpora jednorázových sportovních akcí, Sociální oblast –‚Podaná ruka‘, Podpora kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru – ‚Místo pro život‘, Podpora bezpečnosti a prevence kriminality a nově samostatný dotační program pro seniory – ‚Sdružuj se, buď aktivní‘,“ vyjmenovává místostarosta obvodu Mgr. Ondřej Ženíšek.

 

Na tyto programy je vyčleněno 9 milionů korun. O přidělení jednotlivých částek budou zprvu rozhodovat poradní komise, následně Rada Městského obvodu Plzeň 3, a v případě částek nad 50 tisíc korun zastupitelstvo obvodu.

 

Přehled přidělených dotací najdete na webových stránkách našeho obvodu v sekci Transparentní úřad – Dotace obvodu. Pro žádosti, které neodpovídají žádnému ze šesti zmiňovaných dotačních programů, jsou v rozpočtu obvodu připraveny další 2 miliony korun.

 

„V případě jakýkoliv dotazů či případných nejasností se na mne můžete kdykoliv obrátit. Kontakt najdete na poslední straně zpravodaje,“ dodává Ondřej Ženíšek.

Zpravodaj MO Plzeň 3 Trojka, 28. ročník, vydání únor 2019, strana 4.

Štítky
Osobnosti: Ondřej Ženíšek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme