Ženíšek: Jaký chcete Škodaland? Dejte nám vědět

6. 8. 2019

Nové dotazníkové šetření pomůže rozhodnout o budoucnosti Škodalandu

V letošním roce začíná Městský obvod Plzeň 3 připravovat úpravy a rozšíření sportovního areálu Škodaland, který slouží veřejnosti již od roku 2011, kdy byl otevřen. Od zahájení provozu přivítal desítky tisíc návštěvníků a sportovců, a to nejen z blízkých Bor a Litic, ale potažmo z celé Plzně. Každoročně zde Městský obvod Plzeň 3 a další organizace pořádají řadu sportovních a společenských akcí. Nepřehlédnutelné jsou Plzeňské ohýnky, na začátku léta zase Den dětí nebo letos druhý ročník Škodaland race junior a řada dalších.

Areál Škodaland byl od začátku koncipován jako významné sportovně rekreační místo, které má potenciál se dále rozrůstat. V bezprostředním okolí areálu se nachází volné plochy, které jsou určeny jako rezerva pro vybudování případných dalších sportovišť. Po téměř deseti letech fungování areálu přichází vhodná doba na vyhodnocení, nakolik Škodaland naplňuje potřeby svých uživatelů. Je také na čase opravit či doplnit některá vybavení Škodalandu. Městský obvod Plzeň 3 proto začal připravovat projekt jeho revitalizace a rozšíření.

V souvislosti s přípravou projektu proběhne vyhodnocení spokojenosti uživatelů se současným stavem areálu a anketa zaměřená na získání námětů, o jaká další sportoviště či rekreační vybavení by bylo vhodné areál rozšířit. Na základě získaných informací bude zpracována a projednána studie revitalizace a rozšíření multifunkčního sportovního areálu Škodaland.

Jak se zapojit?
Od června do srpna letošního roku je možné vyplnit on – line anketu zaměřenou na zjišťování Vaší spokojenosti se stávající podobou a nabídkou areálu a též na to, jaké sportovní či rekreační vybavení, prvky či prostory Vám v Plzni chybí.

Anketu naleznete k vyplnění zde, nebo je možné ji vyplnit v papírové formě přímo v prostoru areálu Škodaland (v hlavní budově nebo prostřednictvím tazatelů, kteří Vás budou přímo oslovovat) nebo v budově Úřadu Městského obvodu Plzeň 3 (sady Pětatřicátníků 7,9).

Zapojíte se? Váš názor nás opravdu zajímá a pomůžete nám vybudovat smysluplný a využívaný areál.

Harmonogram
Červen – srpen 2019: 
- zjišťování spokojenosti se stávající podobou areálu Škodaland a námětů na jeho rozšíření
Podzim 2019 – jaro 2020: 
- vypracování architektonické studie revitalizace a rozšíření multifunkčního sportovního areálu Škodaland
Jaro 2020 
- projednání studie s uživateli areálu a její finální úpravy na základě získaných podnětů
Léto 2020 – konec roku 2021 
- zpracování projektové dokumentace potřebné pro revitalizaci a rozšíření areálu Škodalandu
Od roku 2022 
- postupná realizace revitalizace a rozšíření areálu Škodalandu

Lucie Bauerová

Štítky
Osobnosti: Ondřej Ženíšek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme