Zbavme se bariér jednotného evropského trhu, říká poslanec Lobkowicz

18. 11. 2010

Poslanec Jaroslav Lobkowicz se účastnil setkání s evropským komisařem Michelem Barnierem. Na setkání se diskutovalo o návrzích Evropské komise, jak zajistit lepší fungování jednotného evropského trhu.

"I když uplynulo dvacet let od oficiálního dokončení jednotného trhu, mnozí čeští výrobci i obchodníci si stěžují, že prakticky přetrvávají překážky jak pro velké, tak malé podniky," uvedl Jaroslav Lobkowicz. Podle něj to ztěžuje českým vývozcům možnost uplatnit se v Evropské unii. "Proto vítám iniciativu Evropské komise, která představila Akt o jednotném trhu s 50 konkrétními návrhy, jak situaci zlepšit," dodal poslanec Lobkowicz, který působí jako místopředseda výboru pro evropské záležitosti.

Navrhovanými opatřeními pro vysoce konkurenční sociálně tržní ekonomiku chce Komise povzbudit hospodářský růst Evropy. Dokončení projektu jednotného trhu EU představuje nutnost nejen pro další hospodářský rozvoj, aby Evropa obstála ve světové konkurenci, ale také pro plné využití praktických výhod, které jednotný trh nabízí podnikatelům a spotřebitelům. O těchto návrzích přijel do Prahy s poslanci z výboru pro evropské záležitosti hovořit komisař Michel Barnier. Neformální setkání se uskutečnilo 11. listopadu 2010 v prostorách Poslanecké sněmovny.

V Plzni dne 18.11.2010

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme