Zastupitelé TOP 09 sklízejí plody konstruktivního dialogu

6. 7. 2011

Klub plzeňských zastupitelů TOP 09 ve čtvrtek podpořil usnesení umožňující vypsání minimálních kvalifikačních předpokladů pro uchazeče o PPP (Public Private Pratnership) projekt "Dopravní základna Plzeňských městských dopravních podniků, a.s." Toto usnesení umožňuje odstartovat proces hledání vhodného partnera pro případné vybudování dopravní základny. Jeho realizací by došlo k přesunutí poskytování technických služeb mimo dopravní podniky k externímu partnerovi.

Zastupitelé Petr Suchý a Tomáš Jílek věnovali velkou pozornost odborným seminářům pořádanými koaličním náměstkem pro dopravu Ing. Miloslavem Šimákem a na jejich základě připravili několik změn, které se díky konstruktivnímu dialogu podařilo prosadit do koaličního usnesení. Jedná se zejména o podporu maximální otevřenosti výběrového řízení, podporu účasti konsorciálních dodavatelů a vyřešení ekonomických dopadů převodu majetku po ukončení PPP projektu. Díky závěrečnému jednání pod vedením předsedy klubu zastupitelů TOP 09 Michala Vozobule a předsedy Kontrolního výboru Zastupitelstva města Plzně Ondřeje Ženíška se podařilo přesvědčit náměstka pro dopravu, aby byly návrhy zastupitelů TOP 09 v plném rozsahu implementovány do usnesení.

Předseda zastupitelského klubu Michal Vozobule k tomu dodává: „Jedná se o projekt, který bude mít dopady na rozpočet města v příštích 30 letech, proto mu také věnujeme takovou pozornost. Naše podpora v tuto chvíli není bezvýhradná, ale hlavní problémy, které jsme označili, byly v tuto chvíli odstraněny. Budeme i nadále velmi ostražitě celé výběrové řízení sledovat.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme