Vypište nové výběrové řízení na trhy! Požaduje plzeňská TOP 09

30. 1. 2013

Minulý týden proběhlo hodnocení výběrového řízení na provozovatele trhů na náměstí Republiky v Plzni. Vzhledem k jeho průběhu, chce plzeňská TOPka, aby Rada vypsala nové, které nebude diskriminační a zlepší kvalitu trhů. Na tento problém upozorňovala již minulý týden v reportáži ČT (http://www.ceskatelevize.cz/porady/10118379000-udalosti-v-regionech/213411000140116/video/).

Opozici se nelíbí způsob, jakým byly tvořeny zadávací podmínky pro tendr. „Trhy na náměstí jsou prestižní záležitostí, proto mě udivuje, že podmínky nebyly diskutovány důkladně a napříč politickým spektrem,“ říká předseda zastupitelského klubu TOP 09 Pavel Podaný.

Pochybnosti má TOP 09 i o průběhu a organizaci celého výběrového řízení. „Otevírání obálek s nabídkami a hodnocení proběhlo v jiné dny, k čemuž podle mého názoru, nebyl žádný důvod,“ říká předseda Kontrolního výboru Radoslav Škarda a doplňuje: „Nerozumím také tomu, proč bylo výběrové řízení vypsáno tak pozdě.

Zadávací podmínky kritizuje Ondřej Ženíšek: „Trhy byly poslední roky kritizovány za sortiment, který se tam objevoval. Prodejců řemeslných a regionálních výrobků postupně ubývalo. Podle mých informací bude moci nový provozovatel i nadále ze 20% prodávat cokoliv. Takže je bohužel dost možné, že atmosféru trhů budou i nadále kazit stánky s ponožkami, povlečením, kabelkami, záclonami či džínami.

Podle zastupitelů TOP 09 je celé výběrové řízení zpackané. „Vyhlašovatel podcenil důležitost výběru nového nájemce. V roce 2015 se tak můžeme na náměstí dočkat ponožkové a záclonové kultury, ke které bude hrát např. Dáda Patrasová,“ doplňuje Radoslav Škarda.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme