Vozobule: Skautská základna má novou fasádu

4. 3. 2019

Atraktivní kabát pro skautskou základnu

Budova u hráze plzeňského Seneckého rybníka se změnila k nepoznání. Dříve poměrně tuctová zděná stavba, která slouží především dětem a mládeži, dostala novou atraktivní dřevěnou fasádu, přibyla rozsáhlá zimní zahrada nebo půdní vestavba. Město do proměny svého objektu investovalo čtrnáct milionů korun.

            „Myslím, že se jedná o zajímavou modernizaci, která do tohoto prostoru přesně zapadá,“ podotkl náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09). Podle Václava Franče ze Správy veřejného statku města Plzně má styl provedené rekonstrukce poukazovat na ekologickou architekturu. „Dominují přírodní materiály,“ konstatoval Franče.

            Budovu využívá především Junák. Slouží ale nejen jako skautská základna, konají se zde také akce pro veřejnost, a to včetně letních příměstských táborů. V přízemí je plnohodnotná lesní školka, prostor pro setkávání různých spolků a také sklady, v dalších patrech jsou učebny, herny a dílny pro různé zájmové organizace. „Uvažuje se třeba také o přednáškových programech,“ doplnil Franče.

 

Ivan Blažek

27.2.2019    Právo    str. 11    Jihozápadní Čechy

 

Štítky
Osobnosti: Michal Vozobule
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme