V Bolevci vznikne pumptrack

22. 3. 2021

Nový areál pumptracku, jehož součástí bude i skill centrum, vznikne v lokalitě za konečnou tramvaje č. 1 při Plaské ulici. Pumptrack neboli boulodráha je uzavřený okruh pro jízdu nejen na kole, ale je určena i pro jízdu na koloběžce, skateboardu či odrážedle. Okruh je tvořený terénními vlnami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat, případně zvyšovat rychlost jízdy.

Díky takzvanému pumpování, tedy pohybu nahoru a dolů jsou jezdci schopni zrychlovat, aniž by šlapali do pedálů. Skill centrum, které bude součástí areálu, je tvořeno překážkami pro zdokonalení technických dovedností. Dráha je určena pro všechny generace, děti nevyjímaje.

,,Beru pumptrack jako cyklistické sportoviště pro všechny věkové skupiny, který představuje skvělou volbu pro aktivní trávení volného času," říká místostarostka Městského obvodu Plzeň 1 Ilona Jehličková.

V lokalitě za konečnou tramvaje č. 1 při Plaské ulici (pozemek parc.č. 3197/87, k.ú. Bolevec) by v roce 2021 měly vzniknout dva oddělené okruhy pumptracku se skill centrem. V současné době se pro tento záměr zpracovává projektová dokumentace.

Předpokládané termíny:

  1. pololetí 2021 – zpracování PD, zajištění povolení stavby
  2. pololetí 2021 – výběr zhotovitele, realizace

Šárka Bachmannová

https://umo1.plzen.eu/urad-a-samosprava/projekty-a-vystavba/pripravovane-akce/pumptrack-plaska-ul.aspx

Štítky
Osobnosti: Ilona Jehličková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme