Učitelé z Vejprnic podpořili hazard vedle školy

16. 12. 2011

Při včerejším jednání zastupitelstva ve Vejprnicích odmítla většina zastupitelů přijmout vyhlášku, která by zcela zakazovala výherní automaty v obci. Návrh zastupitele Ladislava Vostrého (TOP 09) starosta obce Pavel Karpíšek (ODS) označil za populistický. Podle Karpíška v obci údajně problémy vázající se k hazardním hrám neexistují, a tudíž není třeba je řešit.

Navíc tři přítomní zastupitelé z řad učitelů se k návrhu vůbec nevyjádřili a hlasování se zdrželi. Pro přijetí vyhlášky scházely právě tyto tři hlasy.

Velice mě mrzí, že se k hlasům opozice nepřidali tři učitelé z místní základní školy, včetně paní ředitelky Čihákové. Patrně jim asi nevadí, že v těsném sousedství školy je herna, ve které je provozována polovina všech „proherních“ automatů v obci,“ říká Ladislav Vostrý.

Vejprnický zastupitel za TOP 09 se však nevzdává a tvrdí: „Návrh na přijetí vyhlášky předložím na nejbližším zastupitelstvu znovu. Mezitím požádám o podporu všechny rodiče, jejichž děti navštěvují místní základní a mateřskou školu.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme