TOP Velikonoce v Plzni

2. 4. 2010

I letošní jaro v Plzni ozvláštnily Velikonoční trhy na náměstí Republiky. V pátek 2. dubna se návštěvníci poprvé mohli v rámci kontaktní kampaně setkat s hosty pozvanými politickou stranou TOP 09 a samozřejmě s řadou osobností známých z kandidátky TOP 09 pro květnové volby do Poslanecké sněmovny.

Bezpočet návštěvníků mohl se svými potomky také zavítat do dětského koutku, kde byly děti obdarovány balónky, sladkostmi, mohly namalovat velikonoční kraslici či se zúčastnit nespočtu napínavých soutěží.

Před stovky návštěvníků jako první dorazil lídr kandidátky TOP 09 v Plzeňském kraji Jaroslav Lobkowicz. Na pódiu se věnoval hlavně tomu, jak si představuje ideální Velikonoce. „Velikonoce pro mne znamenají především čas strávený s rodinou. Večer se naše početná rodina i s vnoučaty sejde u večeře a zítra půjdeme na vzkříšení,“ upřesnil Lobkowicz.  Poté již hosty pozval na slavnostní otevírání hradu Rabí, které se odehraje první dubnovou sobotu. „Hosté zde budou moci vidět skupinu historického šermu, tanečnice a také trubadůry. Jediný problém jako člověk, který by hrad měl slavnostně otevřít, vidím v tom, že mám po kapsách hodně klíčů. Tak doufám, že najdu ten správný,“ zavtipkoval si volební  lídr.

Záhy mohli návštěvníci využít bohatého kulturního programu včetně dětského divadla. Pozvání přijal rovněž fotbalista klubu FC Viktoria Plzeň Pavel Horváth, který po svém vystoupení rozdával podpisy na velikonoční kraslice. Dalším hostem byl herec, dramatik a režisér Antonín Procházka.

Na celou akci dohlížel Tomáš Jílek, volební manažer TOP 09 Plzeňského kraje, který se krátce vyjádřil k problematice zaměstnanosti tak, jak ji reflektuje volební program TOP 09. „TOP 09ka razí velmi jednoduchou filosofii. Zřizovatelem nových pracovních míst nemůže být stát. Těmi musí být zaměstnavatelé. Proto chceme, aby stát podporoval zaměstnavatele a nevytvářel sám pracovní místa za státní peníze,“ zdůraznil Jílek.

Mezi návštěvníky bylo též možné vidět Pavla Čížka, starostu Spáleného Poříčí a dalšího z kandidátů TOP 09 pro volby do Poslanecké sněmovny za Plzeňský kraj. Ten se krátce vyjádřil k tématice životního prostředí. „Velmi se mi líbí, jak se TOP 09 ve svém programu věnuje ochraně životního prostředí. Zvláště je mi pak sympatická snaha motivovat zemědělce k zodpovědnému hospodaření s půdou a idea vytváření efektivních ekonomických nástrojů sloužících k oné motivaci. Potřeba je zmínit i konzervativní přístup k návrhům gigantických projektů, jako je třeba kanál Odra. Vše je nutné řešit s ohledem na rozumné hospodaření a zdravý rozum,“ komentoval starosta Čížek pasáž volebního programu.

Na závěr si mohli návštěvníci užít vystoupení finalistky soutěže Česko hledá SuperStar Míši Noskové.

Tiskové oddělení TOP 09 v Plzeňském kraji
V Plzni dne 2. 4. 2010
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme