TOP 09 uzavřela koaliční dohodu v centrálním městském obvodu

24. 10. 2014

Nově zvolení zastupitelé za TOP 09 podepsali v neděli koaliční dohodu společně s ČSSD, ANO 2011, ODS, Občany Patrioty a KDU – ČSL. Široká koalice šesti stran a hnutí se shodla na základních programových prioritách.

TOP 09 ve třetím městském obvodě získala v těchto komunálních volbách celkem čtyři mandáty. V zastupitelstvu tak usednou Ondřej Ženíšek, Radoslav Škarda, Eva Šafránková a Aleš Janoušek. Dvě místa v jedenáctičlenné radě pak připadnou Ondřeji Ženíškovi a Radoslavu Škardovi.

Post uvolněného místostarosty získal Radoslav Škarda, který v předchozím volebním období vedl kontrolní výbor. Ve své gesci bude mít finance obvodu, sestavování rozpočtu a dopravu. „Budeme naplňovat náš volební program. V koaliční dohodě jsme se zavázali zřídit komisi rady pro transparentní a otevřený úřad, jejímž cílem bude mimo jiné i zavádět již vyzkoušené způsoby poskytování informací občanům obvodu,“ říká Radoslav Škarda.

Ondřej Ženíšek, který usedne v nové radě třetího obvodu, k prioritám TOP 09 dodává: „Zapojením se do široké koalice šesti stran chceme občanům dokázat, že i přes mnohé ideologické a názorové rozdíly na vyšší úrovni politiky, se jako komunální politici dokážeme shodnout na společných pravidlech správy obvodu. Těmi jsou nezneužívat veřejné finance a více komunikovat s občany, což v minulých skoro deseti letech nebylo zvykem.“

V Plzni 24. 10. 2014 Eva Šafránková, krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme