TOP 09 si získala přízeň živnostníků v celém kraji

30. 3. 2010
V úterý 30. března se na šesti místech v Plzeňském kraji konala akce „TOP 09 živnostníkům“. O co v ní konkrétně šlo? Před budovami šesti finančních úřadu členové a příznivci TOP 09 Plzeňského kraje oslovovali živnostníky s návrhy na zlepšení podmínek pro rozvoj drobného podnikání v České republice. Konkrétně se jednalo o finanční úřady v Plzni na náměstí Českých bratří a ve Františkánské ulici, Klatovech, Horažďovicích, Blovicích a Rokycanech.

A jaký návrh zaujal přítomné živnostníky nejvíce? Například podnikatel František Procházka z Horažďovic ocenil nápad TOP 09 na jednotné inkasní místo. „Pokud jej politici z TOPky prosadí, nebudu muset marnit zbytečný čas obíháním úřadů,“ komentoval horažďovický podnikatel návrh, podle něhož postačí pouze jeden formulář, jedno podání a jedna platba pro veškeré odvody státu včetně daňového přiznání, sociálního i zdravotního pojištění.

Plzeňský živnostník Tomáš Štěrba zase chválil plán TOP 09 týkající se podstatného zjednodušení administrativy. „Konečně cesta k polidštění byrokracie!“ řekl živnostník emotivně na adresu záměru TOP 09 přimět úředníky k obstarání potvrzení, která dnes vyžadují po občanech (výpis z obchodního rejstříku, výpis z živnostenského rejstříku apod.).

Velkou pozornost vzbudila recesistická soutěž o nejhorší byrokratický formulář. První místo obsadil Aleš Klečka z Rokycan.

Akci „TOP 09 živnostníkům“ organizačně zaštítila většina místních organizací TOP 09 v Plzeňském kraji. Ty tak opět prokázaly maximální připravenost na blížící se sérii letošních voleb.
Tiskové oddělení TOP 09 Plzeňského kraje
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme