TOP 09 Plzeňského kraje děkuje za přízeň ve volbách do Poslanecké sněmovny 2010

30. 5. 2010

V sobotu 29. května se podporovatelé, členové a kandidáti TOP 09 v Plzeňském kraji sešli v Amigos Caffe na Americké třídě, aby pomocí velkoplošné projekce sledovali sčítání hlasů z voleb do Poslanecké sněmovny 2010.

Finální volební výsledek pro politickou stranu vedenou Karlem Schwarzenbergem (16,7 %) vzbudil mezi přítomnými bouřlivé ovace. Dvojnásob s přihlédnutím k rozložení hlasů přímo v Plzeňském kraji, kde TOP 09 dosáhla na 16,97 %, čímž zdolala celorepublikový průměr. Spontánních gratulací se ihned dostalo nově zvoleným poslancům TOP 09 za Plzeňský kraj – Ing. Jaroslavu Lobkowiczovi a MUDr. Michalovi Janekovi.

„Děkuji všem voličům, kteří mi dali hlas. Vážím si jejich vysoké podpory a maximálně se vynasnažím splnit každé očekávání, jež si se mnou spojují. Nesmím též zapomenout ocenit prozíravý přístup statisíců občanů v České republice, jimž neučarovaly laciné sliby některých populistických stran a kteří odpovědně volili kandidáty TOP 09,“ zaznělo v děkovném projevu Jaroslava Lobkowicze.

Na Lobkowiczova milá slova navázal svým prohlášením místopředseda TOP 09 a předseda Krajského výboru TOP 09 v Plzeňském kraji PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D., když řekl: „Téměř 17 procent je fenomenální úspěch, ve který jsme nikdo z nás nedoufali. Dva poslanci splňují cíl, který jsme si předsevzali a určitě díky nim bude posílen vliv TOP 09 a zajištěn i potřebný aparát strany v kraji.“

Po sečtení hlasů z jednotlivých okrsků zbyl dostatek času pro zhodnocení kampaně TOP 09 na území Plzeňského kraje. O to se postaral člověk z nejpovolanějších – krajský místopředseda a volební manažer TOP 09 Plzeňského kraje Tomáš Jílek.

„Charakter volební kampaně zejména poznamenala její délka, neboť navazovala na kampaň k plánovaným předčasným volbám. Aktivní část kampaně ke sněmovním volbám 2010 začala v únoru speciálními lyžařskými slalomy a skončila před pár dny zábavně-naučným programem v plzeňské ZOO. Napříč celým krajem se v daném období konalo 15 velkých akcí. Během toho se Volební štáb TOP 09 Plzeňského kraje držel zásad intenzivní kontaktní kampaně. Nejen s ohledem na to, ale především díky jejich obrovskému nasazení nad hranicemi možného, bylo pro mne ctí pracovat se všemi členy krajského volebního štábu. Myslím, že se nám podařilo vytvořit sehraný tým, jenž by měl dostat šanci i  v podzimních senátních a komunálních volbách. Zvláštní uznání samozřejmě náleží podporovatelům a členům místních organizací TOP 09, které se na kampani v kraji významnou měrou podílely,“ shrnul historii kampaně TOP 09 Plzeňského kraje k volbám do Poslanecké sněmovny 2010 Tomáš Jílek.

Vít Procházka, Tiskové oddělení TOP 09 Plzeňského kraje

V Plzni dne 29. 5. 2010.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme