TOP 09: Plzeňané si akvapark rozhodně zaslouží

9. 12. 2015

TOP 09 podporuje vybudování moderního akvaparku, který Plzni chybí. Na zítřejším Zastupitelstvu města Plzně proto navrhne usnesení, ve kterém chce zavázat radu města, aby se k tomuto projektu aktivně vrátila. 

Tento čtvrtek městské zastupitelstvo také projedná rozpočet na rok 2016, který předložila koalice ČSSD, ODS, KDU-ČSL a Občanů patriotů. Zastupitelé za TOP 09 jsou přesvědčeni, že předkládanému rozpočtu chybí jakákoli vize a fantazie. Snaží se pouze udržovat v chodu nezbytné aktivity města. A to přes to, že se již léta v Plzni hovoří o nedostatečné infrastruktuře občanské vybavenosti pro využití volného času Plzeňanů.

Město nainvestovalo za poslední roky astronomické sumy do profesionálního sportu a budovy Nového divadla, ale aktivity pro volný čas běžného Plzeňana s rodinou v podstatě nenabízí. Na čtvrtečním jednání zastupitelstva navrhneme usnesení, které má zavázat radu města, aby se aktivně vrátila právě k projektu akvaparku. Věříme, že i ostatní strany v zastupitelstvu přistoupí k našemu návrhu pozitivně a pomohou ho posunout k realizaci. Z minulosti jsou vytipované ideální lokace na území města a nechybí ani analýza nákladů,“ říká Michal Vozobule, předseda klubu zastupitelů TOP 09.

V případě akvaparku se nejedná o nové zatížení rozpočtu města, protože už i v posledních letech lákal podobný projekt soukromé investory. TOP 09 proto navrhne aktualizaci podkladových studií a restart jednání s potencionálními investory. To vše za podmínek výhodných pro město Plzeň a jeho občany. „Rodiny s dětmi i ostatní zájemci by tak nemuseli jezdit kvůli zábavě a relaxaci do Prahy nebo do německého příhraničí. Měli by takové místo přímo v Plzni,“ říká předkladatel návrhu, zastupitel za TOP 09 Petr Suchý.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme