TOP 09 Plzeň 3 vítá rozhodnutí Ústavního soudu

21. 6. 2011

14. 6. 2011 rozhodl Ústavní soud ve prospěch obce Chrastava ohledně zákonné regulace videoloterijních terminálů. Zastupitele TOP 09 Plzeň 3 toto rozhodnutí velmi potěšilo.

Jako zastupitelé obvodu, který je nejvíce zatížen negativními jevy doprovázející závislost na herních automatech, vítáme tento rozsudek. Ústavní soud potvrdil možnost obcí regulovat i tento typ hracích automatů obecně závaznou vyhláškou.

Vyčkávací postoj radního pro bezpečnost pana Roberta Houdka se zástupcům TOP 09 nejeví jako snaha něco řešit. Tento neaktivní přístup Rady města Plzně v otázkách omezení hazardu na území města Plzně působí dosti nepochopitelně. Ondřej Ženíšek dodává: „Je smutné, že cestou aktivní politiky v oblasti omezování počtu výherních přístrojů a terminálů se nevydává i Plzeň, ačkoliv byla před více než dvěma měsíci zástupci TOP 09 iniciována jednání o této vyhlášce a v současné době ji mohla mít připravenou.

Bylo pro mne překvapující poslední vyjádření radního pro bezpečnost pana Houdka, který ani tento rozsudek Ústavního soudu nebere v potaz,“ říká Radoslav Škarda a dodává: „Pan Houdek sice čeká na novou legislativu, ale ta nemusí projít celým legislativním procesem, jak se již jednou stalo.

TOP 09 připravila do Zastupitelstva MO Plzeň 3 návrh usnesení, které vyzve Radu města Plzně, aby takovou vyhlášku vypracovalo,“ dodává Pavel Podaný, předseda zastupitelského klubu. „Vzhledem k podobnému názoru vedení městského obvodu Plzeň 3 věříme, že toto usnesení, které reflektuje vůli občanů Plzně 3, projde.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme