TOP 09: „O fungování města se nesmí mluvit Inkognito“

6. 10. 2011

Ve středu 5. 10. 2011 uspořádala plzeňská TOP 09 v kavárně Inkognito tematickou besedu s občany Plzně nazvanou Město, živý organismus. Byla zaměřena na urbanistické řešení města Plzně a vedl ji architekt Jan Toman, zastupitel Plzně 4. Jedná se o první ze série diskuzí, které se budou konat v kavárně Inkognito vždy první středu v měsíci.

Architekt Toman zdůraznil, že je třeba řešit střed města koncepčně a v širších vztazích tak, aby město skutečně fungovalo jako živý organismus. „Jsem rád, že nejen z této diskuze mám pocit, že veřejnost se začala o své město zajímat a má chuť ho měnit a směřovat tak, aby jí lépe sloužilo k životu. Poměrně velké styčné plochy vnímám v tématu dopravy i v názorech na to, jak by mělo fungovat samotné centrum města“ sdělil Jan Toman.

Zajímavou debatu si nenechalo ujít na dvacet občanů Plzně, kteří se zajímali o urbanistický rozvoj města a o možnosti řešení problémů s ním spojených. Nejprve se diskutovalo o regulačních podmínkách pro území v oblasti DK Inwest. Diskutující se shodli na tom, že je zcela zásadní, jak důsledně budou úřady magistrátu města Plzně trvat na jejich plnění. Dále se debatovalo o problému automobilové dopravy, parkování v centru a to i v kontextu na plánované změny v MHD.

Besedy se zúčastnilo také vedení plzeňské TOP 09. Její předseda Ondřej Ženíšek zhodnotil přínos podobných besed: „Pevně doufám, že organizování takovýchto veřejných debat napomůže maximálnímu zapojení občanů do diskuzí o budoucnosti města a o dění v něm. Veškeré nápady, názory, i ty kritické, jsou pro nás jako pro zastupitele města velmi důležité.

Příští beseda na téma Omezení hazardu v Plzni se uskuteční ve středu 2. 11. 2011 od 18.00 opět v kavárně Inkognito (Husova 24, Plzeň).

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme