TOP 09: Nebojme se diskuze s občany o rozvoji města

15. 11. 2012

První listopadovou středu se v kavárně Inkognito konala tradiční beseda TOP 09 s občany. Tentokrát se mluvilo o budoucnosti rozvoje středu města. Debata logicky začala rozebíráním nejpalčivějšího tématu – výstavby obchodního centra Corso, které se plánuje postavit na místě zbořeného domu kultury na Americké třídě v Plzni.

Podrobně byly diskutovány zejména regulační podmínky stavby a jejich ne/plnění ze strany investora. Téma uvedl Ondřej Ženíšek, předseda plzeňské TOP 09. Nastínil legislativní rámec problematiky a roli města. Diskuze se následně rozšířila na téma strategie, principů a zásad územního plánování a rozvoje centra Plzně.

Architekt Jan Toman, člen pracovní skupiny architektů k OC Corso, seznámil přítomné s prací skupiny a tím, jak investor plní schválené regulační podmínky. „Investor přizpůsobil regulačním podmínkám fasádu, ale i v upravených návrzích zůstává hmota budovy nezměněna. Pracovní skupina doporučila městu, aby jednalo s investorem především o celkovém objemu stavby a jejím možném dělení na menší a 100% splnění regulačních podmínek.“

Celou situaci kolem OC Corso a vypsání referenda glosoval z pozice předsedy Kontrolního výboru Zastupitelstva města Plzně Ondřej Ženíšek: „ Referendum bude a občané Plzně budou mít možnost se k tomuto investičnímu záměru vyjádřit. Pro zastupitele města z toho vyplývá jasné ponaučení, že je napříště užitečné a žádoucí výrazné urbanistické zásahy do rozvoje města včas veřejně projednávat s občany města.“

Příští beseda na téma kvality vody v Plzni se bude konat ve středu 9. 1. 2013 tradičně od 18:00 v kavárně Inkognito, Husova 24, Plzeň.

 

 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme