TOP 09 je v Horažďovicích jako doma

27. 5. 2010

Občané Horažďovic, kteří ve středu 26. května 2010 navštívili náměstí Míru, nemuseli vůbec litovat. Přímo v srdci města totiž uspořádala zdejší místní organizace TOP 09 setkání s voliči. Hlavním protagonistou bezmála dvě hodiny trvající akce byl starosta Spáleného Poříčí Ing. Pavel Čížek, jenž také náleží mezi kandidáty TOP 09 pro volby do Poslanecké sněmovny za Plzeňský kraj.

Ironií osudu se na protilehlé straně náměstí konal mítink KSČM. Proč ironií? Neboť snad žádná jiná politická strana se programově nenachází v tak výrazné vzdálenosti od TOP 09 jako čeští komunisté. Na tuto zvláštní skutečnost zareagoval ve svém projevu pan starosta Čížek, když uvedl: „Od počátku své činnosti v komunální politice se ze všech sil snažím odstraňovat následky předlistopadového komunistického režimu. Právě ten zanechal obce a malá města v rozvalinách a jejich občany v žalostně nízké úrovni života. Do roku 1989 se automaticky upřednostňovaly megalomanské a propagandisticky dobře využitelné projekty před drobnými, účinnými a nenásilnými zlepšeními ve prospěch lidí. Při vědomí provázanosti dnešní komunistické strany s tehdejším obdobím se obávám, že hrozí opakování stejné praxe, jestliže ČSSD a KSČM dosáhnou parlamentní většiny.“

Během setkání došlo i na odhalení nástěnky Místní organizace TOP 09 v Horažďovicích. Slavnostního aktu se zhostili starosta Spáleného Poříčí Ing. Pavel Čížek a předseda Místní organizace TOP 09 v Horažďovicích Ing. Petr Turek. Nástěnka je již napevno umístěna v Ševčíkově ulici a poskytuje nejširší veřejnosti základní informace o aktivitách horažďovických členů a sympatizantů TOP 09.  

„Značný zájem našich krajanů a sousedů o volební materiály TOP 09 nás velmi teší. Zároveň to považuji za důkaz zdomácnění této strany v Horažďovicích, kde ji mnozí i přes teprve nedávný vznik řadí k samozřejmým součástem našeho města,“ uzavřel setkání TOP 09 s horažďovickými Petr Turek.

Vít Procházka, tiskové oddělení TOP 09 Plzeňského kraje

V Horažďovicích 26. 5. 2010.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme