TOP 09: Děkujeme lékařům, kteří zůstávají

10. 2. 2011

Poslanecký klub TOP 09 tvoří z jedné čtvrtiny lékaři, což je suverénně nejvíce ze všech klubů v celé Poslanecké sněmovně. I proto se v posledních dnech s rostoucí měrou debatuje o situaci ve zdravotnictví, a to na základě věcných argumentů lékařů, kteří znají situaci ze své praxe. I poslední otevřená debata vedla k jednoznačné podpoře nejen ministra Hegera, ale i všech lékařů, kteří chtějí dát vládě šanci realizovat nutné reformy a odolali stupňujícímu se tlaku odborů zapojit se do protestní akce. „V médiích se neustále píše o lékařích, kteří podali výpovědi, my bychom ale rádi hovořili o těch lékařích, kteří z nemocnic neodcházejí a na kterých bude od prvního března veškerá zodpovědnost za jednotlivá oddělení. Těch je třeba si vážit,“ uvedl Michal Janek, poslanec a člen Výboru pro zdravotnictví.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík k tomu dodal nabídku našich poslanců „Jsme poslanecký klub s největším procentuálním zastoupením lékařů, tudíž i s nejvíce kumulovanou lékařskou odborností. A v případě, že by na začátku března neměl v některých nemocnicích kdo léčit, jsme připraveni poskytnout jim našich deset lékařů na pomoc.“

Předsednictvo TOP 09 podpořilo ministra Hegera již dvakrát. Minulý týden ocenilo nezpomalující přípravu reformy v období nekončících jednání. Regionální organizace TOP 09 pomáhají připravit a iniciovat cesty pana ministra do nejohroženějších nemocnic.

Jaroslav Poláček
zástupce generálního sekretáře TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme