TOP 09 chrání přírodu. A nejen v Rokycanech

24. 4. 2010
U příležitosti letošního Dne Země členové TOP 09 napříč Českou republikou zorganizovali množství jedinečných akcí zaměřených na tématiku ochrany životního prostředí. Dokázali tak, že ekologická dimenze současných problémů pro ně zdaleka není bezvýznamnou záležitostí. Ba právě naopak, chápou ji v rovnocenném vztahu s ekonomickými a sociálními hledisky. Stejná rovnice platí i v případě členů, příznivců a kandidátů TOP 09 v Plzeňském kraji. Ti v sobotu 24. dubna zasazením tří stromů jasanu symbolicky obohatili zeleň města Rokycany.

Ve Šťáhlavské ulici, na volné travnaté ploše v blízkosti napojení ulice Stará cesta, krátce po poledni členové strany zasadili tři jasany ztepilé, které TOP 09 věnovala městu Rokycany. Práce se chopili 1. místopředseda Krajského výboru TOP 09 v Plzeňském kraji a zároveň kandidát pro volby do Poslanecké sněmovny za Plzeňský kraj Mgr. Jan Fluxa, místopředseda Regionálního výboru TOP 09 Plzeňsko Mgr. Michal Vozobule, předseda Místní organizace TOP 09 v Rokycanech Ing. Demeter Jurista a místopředseda Krajského výboru TOP 09 v Plzeňském kraji a současně krajský volební manažer Tomáš Jílek.

„Probíhající akce TOP 09 v rámci Dne Země ukazují, že nejsme k životnímu prostředí lhostejní. I náš volební program se věnuje ochraně přírody a udržitelnému rozvoji. Tyto tři vysázené stromy jsou spíše symbolickým gestem a očekáváme, že v rámci komunální politiky se problematice zeleně budeme věnovat dlouhodoběji," sdělil kandidát TOP 09 Mgr. Jan Fluxa.

Během dne na účastníky čekal zábavný sportovně-vzdělávací program. Jeho hlavní náplň představoval cyklovýlet za krásami Rokycanska. Skládal se ze dvou tras. První trasa vedla od zimního stadionu v Rokycanech do obce Kamenný Újezd a zpět. Druhá trasa pokračovala přes Hrádek do malebné vesničky Dobřív. Velkým lákadlem jistě byla návštěva národní kulturní památky - dobřívského vodního Hamru. Zde členové TOP 09 s chutí odpovídali na dotazy nejčastěji směřující k volebnímu programu strany v oblasti ochrany přírody a kulturního dědictví.

Vít Procházka, tiskové oddělení TOP 09 Plzeňského kraje
V Rokycanech 24. 4. 2010.
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme