TOP 09 a STAN: Vyzýváme ČSSD, aby nepustila komunisty k moci

23. 10. 2012

V pondělí 22. října 2012 se uskutečnilo povolební setkání zástupců TOP 09 a Starostů pro Plzeňský kraj se zástupci Občanské demokratické strany. TOP 09 a Starostové jsou přesvědčeni o tom, že voliči v Plzeňském kraji volili především demokratické strany. Jen menšina volila komunisty. Povinností demokratických stran by mělo být dohodnout se na skutečném rozvoji kraje.

Vyjednavači obou stran se proto shodli na tom, že nejlepším řešením pro budoucnost Plzeňského kraje je trojkoalice demokratických stran zvolených do Zastupitelstva Plzeňského kraje, bez účasti KSČM.

V roce 1990 jsem spolu s ostatními z Občanského fóra přebíral řízení obce. Celé následující roky se snažím pomáhat rozvoji občanské společnosti a odstraňovat tu ohromnou zanedbanost, do níž obce přivedli komunisté. Nechci, aby komunisté na kraji říkali, jak mají učit učitelé, jak se má rozvíjet kultura a prezentovat historie. Nechci, aby rozhodovali o sociální péči, když vím, že ji chtějí koncentrovat hlavně do velkých sociálních ústavů a domovů důchodců. Dohoda o společném programu rozvoje kraje společně s ODS a ČSSD je možná a určitě by vedla ku prospěchu kraje,“ říká Pavel Čížek, lídr kandidátky TOP 09 a Starostové pro Plzeňský kraj.

Vyjednavači proto vyzývají ČSSD, aby nepřipustila komunisty k moci v Plzeňském kraji. A nabízejí ČSSD jednání o možné demokratické trojkoalici, ve které by bylo následující složení Rady Plzeňského kraje (ODS – hejtman + 3 radní, ČSSD – 4 radní, TOP 09 a Starostové pro Plzeňský kraj – 1 radní). Tato varianta nejvíce odpovídá vůli voličů v Plzeňském kraji.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme