Slovany děkují občanům za solidaritu

9. 4. 2020

Slovany děkují občanům za solidaritu

8.4.2020 Plzeňský deník str. 13 Týdeník Plzeňsko

Vážení spoluobčané, na této stránce měly být původně jiné informace z našeho obvodu. Tyto články však budou muset počkat do klidnějších dnů. „Nyní je naším cílem vás informovat o aktuální situaci ohledně pandemie Covid19. Vedení obvodu děkuje jednotlivcům i organizacím, které pomáhají se s touto zkouškou úspěšně vypořádat,“ uvedl starosta Lumír Aschenbrenner.

OMEZENÝ REŽIM ÚŘADU

Úřad je otevřen jen v pondělí 8 až 11 a ve středu 13 až 16 hod. Vyřizovány jsou pouze neodkladné případy nebo záležitosti dohodnuté po předchozí telefonické domluvě. Mimo úřední hodiny je budova veřejnosti uzavřena. Občané však mohou úředníky kontaktovat elektronicky na e-mailové adrese postaumo2@plzen.eu nebo na tel. lince 378 031 112. „Abychom občanům a organizacím odlehčili, zvažujeme různé úlevy, např. za zábory veřejného prostranství nebo za nájmy ve sportovních areálech. Tyto úlevy a možnost prominutí poplatků ze psů jsou bohužel jedinými, které zůstávají v kompetencích městského obvodu,“ uvedl starosta.

POMOC POTŘEBNÝM

Město Plzeň zřídilo v souvislosti s epidemií koronaviru Kontaktní centrum pro osoby v nouzi. Funguje na tel. 378 032 222 a lidé mohou žádat zajištění nákupu, vyzvednutí léků, vyvenčení pejska aj. ​Občané Slovan se mohou obrátit také na sociální odbor na telefonním čísle 602 576 288. Jedná se zejména o poskytování poradenství seniorům, osobám se zdravotním postižením nebo s duševním onemocněním. ​„Do pomoci se velice aktivně zapojili i dobrovolní hasiči ze Slovan, kteří například poskytli stan na odběrné místo na Denisově nábřeží, rozvážejí roušky a desinfekce nebo zajišťují nákupy občanům. Veliké poděkování patří jim i dalším dobrovolníkům, kteří rovněž nabídli svou nezištnou pomoc,“ uvedl místostarosta Jan Fluxa.

PREVENTIVNÍ OPATŘENÍ

Obvod nechal desinfikovat společné prostory radnice Slovany, zajistil desinfekci laviček na veřejném prostranství, dětských hřišť a sportovišť. „Vzhledem k vývoji situace a potřebě opakované desinfekce sdílených veřejných prostor, rozhodlo vedení obvodu pořídit vlastní stroje, kterými zajistí pravidelnou údržbu,“ uvedl míst. Roman Andrlík. ​Nezbytným krokem je i odvolání nejbližších akcí. „Věříme, že všichni budeme moci pokračovat a plně využívat zájmové, kulturní a společenské aktivity, které jsme v posledních letech na Slovanech vybudovali. Prosíme občany o trpělivost,“ uvedla místostarostka Eva Trůková.

8.4.2020 Plzeňský deník str. 13 Týdeník Plzeňsko

Štítky
Osobnosti: Jan Fluxa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme