Škarda: Počítačové kurzy pro seniory jsou hitem. Důkazem je přes 500 absolventů

24. 2. 2016

Poslední únorový týden se na centrálním městském obvodě nesl ve znamení zahájení oblíbených kurzů práce na počítači pro seniory. Ty pořádá Městský obvod Plzeň 3 ve spolupráci se Střední školou informatiky a finančních služeb v Plzni již od roku 2012 a to vždy na jaře a na podzim.

Počítačové kurzy jsou jedním z nejúspěšnějších projektů našeho obvodu pro veřejnost. Důkazem je více než pět set spokojených účastníků a těší mě, že zájem o kurzy neklesá. Jsem rád, že můžeme takto pomáhat seniorům lépe se orientovat v moderním světě a držet krok s dobou. A protože se zvýšila poptávka po výuce na tabletech a chytrých telefonech, jednáme v současné době s vedením školy také o zahájení těchto kurzů,“ říká první místostarosta Plzně 3 Radoslav Škarda (TOP 09).

Ačkoliv je cena kurzu pro všechny s trvalým bydlištěm v centrálním plzeňském obvodu 600 korun, samotní účastníci zaplatí pouze polovinu - tedy 300 korun, zbytek hradí úřad. V rámci výuky, která je rozdělena do pěti tříhodinových lekcí, si senioři mohou vybrat z těchto kurzů: začátečníci, mírně pokročilí, středně pokročilí a úprava digitálních fotografií. V případě zájmu je nabídka rozšířena i o kurz zaměřený na práci s tabulkami nebo multimédia.

Kurzy se konají vždy na jaře a na podzim. Jarní kurz je již plně obsazený. Do podzimního se budou moci zájemci přihlašovat od poloviny srpna - přesné termíny přinese srpnové vydání zpravodaje ÚMO Plzeň 3 Trojka. Zájemci o kurzy mohou kontaktovat Lucii Hůrkovou na telefonním čísle 378 036 496.

Senioři z jiných obvodů nebo i mimoplzeňští mohou zavolat paní Jolaně Šmejkalové ze SŠIFS na telefonní číslo 377 832 427 – tito zájemci si však budou muset uhradit plnou cenu kurzu, tj. 660,- Kč.


TOP 09 s využitím s využitím informací webu: http://umo3.plzen.eu

Galerie
Štítky
Osobnosti: Radoslav Škarda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme