Škarda: Centrální obvod dal 8 milionů korun na dotace

15. 5. 2017

Centrální plzeňský obvod rozdělil na dotace 8 milionů korun

Další kolo dotací Městského obvodu Plzeň 3 bylo úspěšně uzavřeno. Zájemci měli možnost požádat od poloviny listopadu o dotace z obvodního rozpočtu na podporu rozvoje činností nekomerčního, neziskového a obecně prospěšného charakteru. To umožní těmto organizacím čerpat dotace již v prvním čtvrtletí roku 2017.

Dotačních programů je celkem pět - Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže; Podpora jednorázových sportovních akcí; Sociální oblast – „Podaná ruka“; Podpora kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru – „Místo pro život“ a Podpora bezpečnosti a prevence kriminality,“ vyjmenovává 1. místostarosta MO Plzeň 3 Radoslav Škarda.

Největším objemem peněz - celé 3 miliony korun, který je určen pro dotační program věnovaný volnočasovým aktivitám dětí a mládeže, přispěl obvod na činnost mnoha sportovním klubům, mládeži dobrovolných hasičů, vodním záchranářům na celoroční práci s dětmi či spolku Ponton na realizaci sociálních služeb mládeži od 4 let.

V sociální oblast, v programu „Podaná ruka“ bylo organizacím rozděleno 2 285 000 Kč. Obvod podpořil aktivity takových organizací, jako je Hospic sv. Lazara, Mamma Help z.s. či Diecézní a Městské charity.

Obvod pamatoval i na podporu kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru, kde v programu „Místo pro život“ bylo rozděleno 1 600 000 Kč. Byly podpořeny např. projekty Městské plovárny a Komunitní zahrady spolku Pěstuj prostor, Divadelní léto pod plzeňským nebem společnosti PaNaMo a další hudební a kulturní projekty.

V oblasti podpory bezpečnosti a prevence kriminality přispěl obvod na činnost např. Dětskému diagnostickému ústavu, organizaci POINT 14 na primární prevenci či Diakonii ČCE na primární prevenci na základních a středních školách a rozdělil tak částku 558.000 Kč.

Centrální plzeňský obvod rovněž podpořil jednorázové sportovní akce a individuální dotace částkami 491 000 a 290 000 Kč.

Výzva na rok 2018 bude pravděpodobně vyhlášena na podzim 2017, což by umožnilo neziskovým organizacím čerpat dotace již v prvním čtvrtletí roku 2018,“ dodává Radoslav Škarda.

Zpravodaj MO Plzeň 3 Trojka, ročník 26, květen 2017, str. 1

Štítky
Osobnosti: Radoslav Škarda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme