Silnice odnikud nikam

23. 8. 2010

Vyjádření TOP 09 k informacím, které byly publikovány v sobotní Mf DNES (21.8. 2010), regionální příloze Plzeňský kraj, v článku : "Cesta odnikud nikam. Za tři miliony."

Názor TOP 09 nemůže být kvůli nekompetentnosti zastupitelů Městského obvodu Plzeň 4 jiný než kritický. Zdejší politici napříč politickým spektrem odhlasovali třímiliónovou stavbu silnice vedoucí odnikud nikam. Zarůstající šestimetrová asfaltka začíná v záplavových polích za fotbalovým klubem Senco Doubravka a míří k Jateční ulici. Končí několik desítek metrů před navazující silnicí. Jen těžko někdo pozná, že se tu dá odbočit.

Objevily se už také spekulace, že právě bývalý starosta Plzeň 4, momentálně zastávající významné místo na ÚHOS, stojí za nejasným darem pro středočeskou ODS. Jeho časová souslednost totiž navazuje na tuto nesmyslnou stavbu.

Kandidátka TOP09 na starostku Plzeň 4 Mgr. Marcela Kunešová k tomuto podivnému hospodaření s veřejnými prostředky říká: "Doubravka potřebuje finance na celou řadu jiných chybějících věcí. Je tedy až trestuhodné, že jsou za podivných okolností vynakládány na účelově vytvořené pseudoprojekty."

"Rovněž změny v ceně zakázky v průběhu jejího provádění nahrávají spekulacím o zcela jiných účelech, ke kterým projekt posloužil," dodala Kunešová.

Místní organizaci TOP 09 Plzeň 4 velmi vadí i selhání demokratických kontrolních mechanismů, které umožnilo schválení tohoto projektu. Její předseda Petr Junek k tomu uvádí : "Zejména skutečnost, že ani sami zastupitelé neví, pro co hlasují, mě děsí. Každý, i hloupý, manažer se musí rozhodnout na základě věcných podkladů, se kterými se seznámil! Rád bych se v době internetu dočkal lepší informovanosti o práci zastupitelů. Dokáži si představit fungování obvodního úřadu, kdy budou mít občané možnost předem se seznámit s podklady, o nichž zastupitelé hlasují."

V Plzni dne 23.8.2010

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme