Posádka TOP 09 zvítězila v závodě dračích lodí v kategorii politických stran

22. 5. 2010

Plzeňská TOP 09 předvedla v sobotu během závodu „Dračí lodě na Radbuze,“ že si poradí se svými politickými rivaly z konkurenčních stran stejně dobře, jako v oblíbeném předvolebním spotu s korábem. Dvacetičlenná posádka dračí lodi TOP 09 totiž v závodu porazila lodě ODS, ČSSD a Věcí veřejných.

Zatímco v první rozjížďce dračích lodí politických stran zvítězila loď ČSSD, ostatní dvě jízdy se posádce v oranžových tričkách tolik nevydařily a skončili poraženi. V první jízdě byla loď TOP 09 druhá. Ovšem druhá a třetí jízda se lodi TOP 09 velmi vydařila. V obou rozplavbách zvítězila a posádka si zajistila prvenství mezi politickými stranami. Druhé místo patřilo lodi ODS, oranžová posádka ČSSD nakonec skončila třetí. Zcela propadly Věci veřejné, kterým se před finále rozpadla posádka, zřejmě odešla sledovat hokejové utkání. Loď Věcí veřejných tak závodila s méně než polovinou veslařů.

Na lodi TOP 09 bojoval krajský předseda Marek Ženíšek, nebo lídr pro parlamentní volby Jaroslav Lobkowicz, dále pak Ondřej Ženíšek, předseda regionální organizace Plzeňsko, volební manažer Tomáš Jílek a kandidáti Anna Röschová, Jiří Laurenc, a Tomáš Křiklán.

„Výhra nás všechny ohromně těší, poslouchali jsme pokynů našeho lídra knížete Lobkowicze a to nás dovedlo k vítězství. Věřím, že až se budou příští sobotu sčítat hlasy z volebních místností, toto umístění zopakujeme,“ řekl Marek Ženíšek.

Závod se velmi líbil Jaroslavu Lobkowiczovi, který v poslední době předvádí, že mu sport ani v jeho věku rozhodně není cizí. Před několika dny se blýskl bravurní jízdou na in-line bruslích, nyní jako veslař vítězné posádky. "Asi bych se nebránil ani seskoku na padáku. Určitě by se mi líbil i banji jumping, ale do toho už bych se skutečně asi nehrnul," řekl Lobkowicz.

Dračí lodě jsou plavidla dlouhá 12,5 metru, na kterých pádluje 20 sportovců podle úderů bubnu, směr udržuje kormidelník.

Tiskové oddělení TOP 09 Plzeňského kraje

V Plzni 22. května 2010.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme