Podivné zadávací podmínky

15. 7. 2011

Městský úřad Plzeň 3 vypsal výběrové řízení na dodávku mediálních, produkčních a grafických služeb. Po seznámení se s dokumentací pro výběrové řízení nám zadávací podmínky přijdou více než podivné.

Uchazeč musí prokázat, že za posledních 5 let realizoval zakázky pro státní instituce v oblasti komunikace s médii v hodnotě 1 500 000,- Kč a zároveň musel uspořádat akce pro veřejnost za minimálně 9 milionů Kč. Otázkou zůstává, kolik podnikatelských subjektů se k takovým zakázkám v minulosti dostalo. Obáváme se, že takto nastavené podmínky zvýhodňují jen pár nejsilnějších mediálních a produkčních firem na plzeňském trhu. V současnosti dodává tyto služby pro úřad společnost Media Production, která se např. podílela i na volební kampani ODS v Plzni.

Nejvíce nás však zaráží způsob hodnocení došlých nabídek. Důležitost nabídnuté ceny v celkovém hodnocení činí pouhých 50%. Dalších 50% tvoří subjektivní odborná či estetická kritéria. Proto nás zarazilo, že složení hodnotící komise je z velké části politické a rozhodně ne odborné. Úřad by měl přece přihlížet v prvé řadě k ceně nabídky a až následně k dalším hodnotícím kritériím. Alespoň pokud by se chtěl při správě věcí veřejných chovat jako správný hospodář.

Zastupitelský klub TOP 09 Městského obvodu Plzeň 3
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme