Petice proti hernám v Plané slavila úspěch

20. 10. 2011

Na zasedání zastupitelstva v Plané byla včera 19. října v podvečerních hodinách přijata vyhláška regulující hazard. Podařilo se to i díky petiční akci mladých obyvatel "Planá proti hernám" a TOP 09, která se jako první rozhodla problematiku hazardu v Plané řešit.

Přijetí předcházela bouřlivá debata plánských občanů se zastupiteli. „Zastupitele a všechny přítomné jsme informovali o výsledcích naší petiční akce. Upozornili jsme, že petiční akce bude probíhat tak dlouho, dokud nebude přijata opravdu razantní vyhláška. Nakonec petice svůj účel splnila a jsme velice rádi, že jsme mohli přispět k omezení hazardu v Plané. Vedení města v nejbližších dnech obdrží petici s téměř 600 podpisy občanů města,“ říká Marek Pelán, jeden z iniciátorů.

Své regulativní návrhy představili zastupitelé za TOP 09, Suverenitu a rada města. Téměř totožné návrhy, které chtěly současný stav spíše konzervovat, pak podali i zástupci ČSSD a KSČM. Jejich návrhy prakticky nic neřešily. Nakonec byl přijat návrh, který předložila rada města. „I když návrh TOP 09 přijat nebyl, je nutné připomenout, že TOP 09 v Plané byla první, která se rozhodla tento palčivý problém řešit. Přijatý návrh sice nepatřil mezi ty nejrazantnější, vítám ho však jako krok, který skutečně reguluje herny v Plané,“ říká Miroslav Pelán, místopředseda TOP 09 na Tachovsku.

Tímto bychom také chtěli všechny, kteří se zajímají o problematiku regulace hazardu, pozvat na veřejnou besedu na téma Omezení hazardu v Plzni. Tu povede Michal Vozobule (předseda zastupitelského klubu TOP 09 v Plzni) a uskuteční se ve středu 2. 11. 2011 od 18.00 v kavárně Inkognito, Husova 24, Plzeň. Účast přislíbili také iniciátor petice „Planá proti hernám“ Marek Pelán a vedení tachovské a plzeňské TOP 09.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme