Pavel Čížek a Ondřej Ženíšek navštívili Biodožínky v Černicích

6. 9. 2010

Ing. Pavel Čížek, starosta Spáleného Poříčí a kandidát TOP 09 na senátora a Mgr. Ondřej Ženíšek, kandidát na primátora města Plzně společně v neděli 5. 9. 2010 navštívili Biodožínky v Plzni-Černicích.

Oba kandidáti v dopoledních hodinách zavítali do pivovarského dvora v Plzni Černicích, kde se akce konala, aby si nejen prohlédli, ochutnali a zakoupili zdravé, kvalitní a chutné biopotraviny, ale také vyslechli tématické přednášky a podiskutovali s ekologickými zemědělci, odborníky na výživu i ekologické zemědělství. S pořadatelkou Biodožínek paní Annou Šperlovou pak hovořili o myšlence Fair Trade a její podpoře.

"Ekologická výchova hraje v životě Spáleného Poříčí velkou roli. Místní Církevní střední odborná škola pořádá jednak krajská a národní kola Ekoolympiády a spolupracuje s městem na řadě projektů. Takto například studenti školy pořádají prodejní výstavy Bio produktů Fair Trade. Nabízejí zájemcům čaje, kávu, kakao, čokolády a další výrobky, jejichž prodejem chtějí podpořit rozvojové země a pomoci tak jejich ekonomice," sdělil kandidát na senátora Ing. Pavel Čížek.

"Velice vítám aktivity typu farmářských trhů či Biodožínek. Sám jsem pravidelně navštěvoval tzv. bedýnkový prodej zemědělských výrobků ihned od jeho počátku v Plzni. TOP 09 v Plzni chce určitě aktivity pravidelných trhů s farmářskými produkty v centru města co nejvíce podporovat. V době svého pobytu ve Francii jsem si velice oblíbil sýry, a proto oceňuji jejich širokou nabídku od lokálních zemědělců v biokvalitě. Navíc jsem milovníkem dobré kávy a rád si vychutnám šálek Fair Trade espressa s vědomím, že jeho pěstitelé za něj dostali spravedlivou mzdu. Jsem přesvědčen, že férově a odpovědně se můžeme chovat i ve vztahu k nejchudším obyvatelům naší planety a bojovat tak proti dětské práci a chudobě," řekl předseda Regionálního výboru a kandidát na primátora města Plzně Mgr. Ondřej Ženíšek.

Mgr. Eva Šafránková, krajská manažerka

V Plzni dne 6.9.2010

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme