Ondřej Ženíšek: Z tří a půl kotlů polévky nezbylo nic

8. 9. 2014

V neděli 7. září proběhl na plzeňském náměstí Republiky již třetí ročník Festivalu polévky. Vařilo se v 16 čtyřiceti litrových kotlích a zájem mezi Plzeňany byl velký, na polévky se stály dlouhé fronty.

U jednoho ze stánků vařil francouzskou cibulačku také prezident Francouzské aliance v Plzni a kandidát na primátora města Plzně Ondřej Ženíšek. „Jsem rád, že jsem se mohl akce společně s ředitelkou Francouzské aliance Amandine Salmon zúčastnit. Nakonec jsme s naší cibulovou polévkou umístili na krásném třetím místě. Chtěli jsme tuto čím dál oblíbenější gastronomickou akci využít k představení francouzské kultury, což se doufám zdařilo,“ říká Ondřej Ženíšek.

Na druhém místě se umístilo Bistro Anděl s bramboračkou a celý festival nakonec vyhrála restaurace La Provence El Cid se svou tomatovou polévkou. „Vítězům to samozřejmě přeji. Myslím si, že na první účast byla bronzová medaile úspěchem. Stejně jako El Cid jsme ve večerních hodinách zbytek polévky rozdali, nakonec tedy nepřišla ani kapka nazmar,“dodává spokojeně.

.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme