Obvod z peněz za hazard dotuje sám sebe

Obvod z peněz za hazard dotuje sám sebe

18. 6. 2014

TOP 09 nesouhlasí s tím, jak v současné době fungují komise a výbory městského obvodu Plzeň 3. Ty jsou v pojetí současné koalice ODS a ČSSD pouze jejími hlásnými troubami a pozbyly svůj smysl jako demokratické poradní orgány rady a zastupitelstva. Tak jak rozhodují dnes, pouze odčerpávají finanční prostředky, které by šly využít jinak a smysluplněji.

Nelíbí se nám, že komise a výbory jako poradní orgány rady a zastupitelstva v současné době de facto suplují činnost těchto orgánů a pouze potvrzují to, co je již předem rozhodnuto“ říká předseda zastupitelského klubu TOP 09 Pavel Podaný.

Členové ODS a ČSSD totiž na jednáních komisí a výborů hlasují dle předem daného schématu stanoveného na schůzkách, které se konají před jejich samotným jednáním. Finanční prostředky, které v podobě odměn putují jejím členům na účet, jsou pak jen bohapustým plýtvání veřejnými prostředky. Ty by šly využít jinak a lépe. Například jako vyšší podpora neziskovým organizacím, seniorům či na prevenci kriminality v obvodu a posílením městské policie.

Zastupitelstvo městského obvodu Plzeň 3 vedené ODS a ČSSD navíc na svém včerejším zasedání dalo jasně najevo, jak vážně bere roli zastupitelstva jako demokratického orgánu. Dalo i přes náš nesouhlas hlasovat o poskytnutí či neposkytnutí dotací v rámci jednoho bodu pro všechny komise a výbory dohromady. Považujeme to za účelové a netransparentní,“ říká zastupitelka MO Plzeň 3 Eva Šafránková.

Tak jak je systém přidělování finančních částek v rámci dotačního řízení dnes nastaven, se navíc často ocitáme v absurdním kruhu, kdy peníze, které jsou výtěžkem z hracích automatů, putují ve formě dotací mimo jiné organizacím, které se snaží zmírnit následky gamblerství,“ uzavírá předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek.

V Plzni, 18. června 2014 Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme