Ministr zdravotnictví Heger navštívil Plzeň a Klatovy

5. 10. 2010

V úterý 5. října 2010 zavítal nejprve do Plzně a poté do Klatov ministr zdravotnictví Leoš Heger. V poledne ho před budovou Západočeské univerzity v Plzni přivítal kandidát na primátora Plzně Ondřej Ženíšek. Studentům ekonomické fakulty byla věnována přednáška pana ministra na téma reforma zdravotnického systému České republiky. Poté se odebral na návštěvu dětské Nemocnice u Sv. Jiří v Plzni na Doubravce, kde si prohlédl jak lůžkovou část, tak denní stacionář pro pacienty s respiračními onemocněními.

Hlavním bodem klatovského programu pana ministra byla beseda s občany v hotelu Rozvoj. Té se kromě něj zúčastnili také primář a poslanec Michal Janek a kandidát na starostu Klatov Martin Kříž. K nejčastějším dotazům od občanů patřily zejména záležitosti týkající se chystané zdravotní reformy a spoluúčasti pacientů. Zde pan ministr uvedl: "Cílem vlády není ohrožení dostupnosti zdravotní péče. Právě naopak. Aby zdravotní péče zůstala dostupnou pro maximum pacientům, je nutné přistoupit k opatřením, díky nimž české zdravotnictví zaznamená růst kvality poskytovaných služeb, které ocení celá společnost. Finanční spoluúčast pacientů je toho, myslím, dobrým příkladem. Právě zásluhou platby regulačních poplatků zbývají pojišťovnám peníze na drahé zákroky. Ty pak mohou nezávisle na příjmech podstoupit všichni."

Po besedě s občany Klatov se konala večeře se členy Regionálního výboru TOP 09 Klatovsko a Domažlicko. Během ní si vzácný host s velkým zaujetím vyslechl informace o probíhající komunální a senátní kampani v této části Plzeňského kraje.

Krátce před šestou v doprovodu Martina Kříže vstoupil Leoš Heger mezi štamgasty v proslulé klatovské pivnici Střelnice, s nimiž nad půllitrem plzeňského piva diskutoval o politice i obyčejném životě.

V Plzni dne 5.10.2010

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme