„Mikuláš“ Lobkowicz naděloval malým pacientům

5. 12. 2011

5. prosince 2011 dopoledne jako již tradičně na Mikuláše navštívili děti z Nemocnice u Sv. Jiří v Plzni na Doubravce Mikuláš s čerty a andělem. Členové plzeňské TOP 09 se letos opět rozhodli obdarovat malé pacienty z dětského denního stacionáře a lůžkového oddělení. Zavítali sem tak od založení TOP 09 v Plzni již po třetí.

Poslanec Jaroslav Lobkowicz naděloval dětem dárky coby Mikuláš, za čerty se převlékli plzeňští zastupitelé za TOP 09 Tomáš Jílek a Petr Junek a roli anděla sehrála předsedkyně kontrolního výboru doubraveckého zastupitelstva Marcela Kunešová.

Sám jsem již trojnásobným dědečkem a bohužel nemám možnost trávit se svými vnoučaty dnešní den. Každé dítě se jednou může ocitnout podobně jako tyto děti v nemocnici, a proto jsem rád, že jsme jim mohli jejich pobyt zde zpříjemnit a přinést jim alespoň malý dárek,“ sdělil své pocity „Mikuláš“ a poslanec Ing. Jaroslav Lobkowicz. Se svými dojmy se nám svěřil také „čert“ a plzeňský zastupitel Tomáš Jílek. „V dětské nemocnici jsme již třetím rokem a já se na tyto chvilky vždycky těším. Ač se malé děti bojí, je vidět, že návštěva pohádkových bytostí a malé dárky je těší,“ řekl.

Sama jsem v této nemocnici trávila nějaký čas se svou dcerou a vím, jak je těžké malému dítěti zpříjemnit pobyt v nemocnici. Myslím, že každé rozptýlení jako je toto, dokáže odvést pozornost dětí od jejich nemoci“, sdělila nám doubravecká zastupitelka Marcela Kunešová

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme