Michal Janek: Gratuluji Strážovským k titulu Vesnice roku Plzeňského kraje 2012

2. 8. 2012

Vesnice roku 2012 Plzeňského kraje má svého vítěze. V sobotu bylo toto ocenění slavnostně předáno zástupci Spolku pro obnovu venkova a Plzeňského kraje starostovi Strážova Janu Rouskovi. Slavnostního vyhlášení výsledků soutěže, které se konalo na strážovském náměstí, se zúčastnil také poslanec za TOP 09 a kandidát do Senátu Michal Janek.

Strážovští, jak jsem se dozvěděl, se přihlásili letos poprvé, a přestože je město nováčkem, obsadilo pomyslnou zlatou příčku. Tedy alespoň v Plzeňském kraji. A protože obce, které vyhrají krajská kola, postupují do republikové části soutěže, nemusí být letošní úspěch Strážova konečný. Když se rozhlédnu kolem sebe, tak vidím, že úspěch města je zasloužený. V posledních letech se tady udělalo opravdu hodně. Zvláště oceňuji postupné navracení historického vzhledu v centru města, odkud postupně zmizely nevzhledné betonové plochy, které město nahradilo žulovou dlažbou a upravenou zelení,“ uvedl Michal Janek.

Na vyhlášení výsledků přijeli také zástupci dalších obcí, jež se do soutěže přihlásily. Ani oni neodjeli s prázdnou, někteří dostali jen diplom za účast, jiní si odváželi různá ocenění. Ta předával i pan poslanec Janek. Vyhlášení výsledků zpestřila kulturní vystoupení - například strážovského mužského pěveckého sboru či zdejších dětí, které zde předváděly i výrobu tradiční strážovské krajky.

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme