Michal Janek: Bartolomějská pouť opět přispěla k sepjetí s naším regionem

29. 8. 2011

V neděli 28. srpna se uskutečnil osmý ročník pouťového setkání u zříceniny kostela sv. Bartoloměje u Běšin na Klatovsku. Také tentokrát za účasti TOP 09 a jejího poslance za Plzeňský kraj MUDr. Michala Janeka.

Tradice bartolomějských poutí nad obcí Běšiny byla obnovena v roce 2004. Od té doby se každý rok, vždy nejbližší neděli po svátku sv. Bartoloměje, u zříceniny kostela sv. Bartoloměje koná pod širým nebem mše svatá. TOP 09 se pouti, kterou společně pořádají obec Běšiny, římskokatolická farnost Klatovy a zdejší sbor dobrovolných hasičů, účastní pravidelně již od svého vzniku v roce 2009.

Za TOP 09 Plzeňského kraje se letošní pouti zúčastnil místopředseda krajské organizace Bc. Martin Kříž a poslanec MUDr. Michal Janek. Ten také zdůraznil její důležitost: „Jedná se o příjemné setkání lidí z Pošumaví a Bavorska, na které jezdím každoročně. Tyto akce jsou důležité pro větší sepjetí lidí s regionem, kde žijí, i pro podporu soužití Čechů a Němců.

Také letos byla jádrem odpoledního setkání česko-německy složená mše, kterou celebroval plzeňský biskup Mons. František Radkovský. Na programu byly dále hudební vystoupení a představení šermířů.

Těší mě, že se z bartolomějské pouti stává již pomalu ale jistě tradice také pro členy a příznivce TOP 09. Jsem velmi rád, že toto setkání přispívá kromě duchovního sblížení také propagaci zdejšího regionu. Během dnešního odpoledne jsme zde měli jedinečnou možnost seznámit se také s produkty některých regionálních výrobců potravin,“ dodal Martin Kříž.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme