Marek Ženíšek prvním náměstkem na ministerstvu zdravotnictví

3. 1. 2012

Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek se od ledna 2012 stal prvním náměstkem na ministerstvu zdravotnictví. Předseda krajské organizace Plzeňského kraje doposud působil na ministerstvu spravedlnosti, kde pracoval od roku 2007. Na ministerstvu zdravotnictví bude jeho hlavním úkolem především řízení úřadu a dále pak mezinárodní vztahy, oblast přímo řízených organizací a protidrogové politiky.

V oblasti mezinárodních vztahů jsou pro mne prioritou dobré sousedské vztahy i s ohledem na současné předsednictví ČR ve Visegradské čtyřce, v níž mezi naše priority patří přeshraniční zdravotní péče a otázka udržitelnosti zdravotních systémů v době ekonomické krize. Plně také podporuji vizi pana ministra postavit přímo řízené organizace (nemocnice, léčebny) na vlastní nohy a odpoutat je od polických tlaků - ať už ekonomicky pomocí DRG či legislativně pomocí zákona o univerzitních nemocnicích. Samozřejmě je třeba pokračovat v nastoleném trendu snahy o maximální transparentnost jejich ekonomického řízení," říká Marek Ženíšek.

Ministr zdravotnictví si od nového prvního náměstka slibuje hlavně posílení mezinárodních vztahů. "Jeho znalosti pro nás budou neocenitelné při posilování vztahů a předávání zkušeností z jiných zemí, komunikaci s Evropskou unií a v neposlední řadě při strategickém rozhodování ve vztahu k přímo řízeným organizacím," uvedl ministr zdravotnictví Leoš Heger.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme