Marek Ženíšek obhájil post místopředsedy TOP 09

8. 12. 2013

Ženíšek: TOP 09 má šanci u miliónu občanů naší země

Kandidátský projev Marka Ženíška na post místopředsedy TOP 09

Vážené delegátky, vážení delegáti, milí hosté.

příjmení začínajícím písmenem Ž nese určité nevýhody. Například před několika dny při prvním jednání Poslanecké sněmovny na mě nezbylo žádné místo v Poslanecké sněmovně. Byla mi přidělena židlička v uličce. Dnes pro změnu v řadě kandidátů vystupuji jako poslední s žádostí o vaši důvěru.

Všechny, jak zde jsme, nás již druhý den provází heslo o věcné opozici. Heslo, o kterém v nejrůznějších souvislostech hovořila celá řada mých kolegů a které, pokud si část z vás vzpomene, navazuje na náš první sněm, který se nesl v duchu sloganu Zásady, ne výsady. Přestože se na novou roli TOP 09 těším a budu její součástí, nechci se jí věnovat jako hlavnímu tématu.

Jako člověk, který se politikou zabývá i na akademické půdě, vím, že platí, že v politice neplatí fakta, ale to, jak jsou vnímána veřejností.

Letos se nám podařilo přesvědčit téměř 600 000 voličů. V roce 2010 jich bylo zhruba 900 000. Rád bych spolu s vámi a důvěrou od vás dokázal, že TOP 09 má šanci u miliónu občanů naší země. Vím totiž, že můžeme najít jeden milión odpovědných, jeden milión neotrávených lidí, kterým záleží na tom, jak bude naše republika vypadat za pět nebo deset let. Jeden milión těch, kteří nepotřebují všemocný stát, který by je řídil. Milión, kterému není lhostejné, zda nám budou vládnout lidé, kteří za komunismu spolupracovali s STB a kteří si uvědomují, jak zrádné může být riziko vydíratelnosti u těchto osob.

Cestu, kterou vidím, nespočívá v zázračném marketingovém receptu. Tyto výsledky se rychle objeví, ale taky rychle mizí. Spočívá v poctivém hledání lidí, kteří již naši politiku žijí a prosazují ji. Ve spolupráci na tématech, která nám jsou přirozeně vlastní. Ať už jde například o boj za územní limity nebo boj proti kmotrům, kteří léta rozkrádali naše hlavní město.

Výsledky tohoto plánu možná neuvidíme hned, ale nesmíme s ním otálet. Rok 2014 zůstává rokem supervolebním. Máme troje volby. Nejen evropské a senátní, ale zejména komunální, kde můžeme prokázat, zda hledání nových voličů a jejich oslovení myslíme skutečně vážně. Příští rok prokáže, zda se s našimi voliči dokážeme bavit tak, aby nám rozuměli. Ne jen z celostátních pozic, ale i z úrovně krajů a obcí. Opozice vůči nám tvoří jakousi zvláštní anébu bez tvaru a myšlenky. Využijme toho.

Děkuji vám za pozornost.

Marek Ženíšek 
kandidát na místopředsedu TOP 09
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme