Marek Ženíšek: O tajemství českého úspěchu v EU

1. 7. 2011

Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek se 15. 6. 2011 zúčastnil odborné konference s názvem Tajemství českého úspěchu v EU, která se konala v Malostranském paláci v Praze.

Pořádala ji nevládní nezisková organizace Evropské hodnoty, která se zaměřuje na pro-evropský výzkum a vzdělávání. Hlavním cílem této konference pak byly priority České republiky v Evropské unii a způsoby jejich prosazování. Konkrétně pak měla konference přispět k širší diskusi o působení naší země v EU mezi odborníky na evropské záležitosti, pracovníky státní správy a politickými představiteli. Konference se konala v souvislosti s vydáním nové publikace asociace Evropské hodnoty a Konrad Adenauer Stiftung, jež přináší doporučení pro českou politiku v EU.

Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek, politolog a odborník na problematiku zahraniční politiky České republiky, na konferenci vystoupil s odborným příspěvkem o prioritách naší země v Evropské unii a vyzdvihl zde roli politických stran v tomto procesu. "Pokud se jednotlivá evropská témata nestanou tématy politických stran, je bez šance domnívat se, že problematika EU osloví i širokou veřejnost," zdůraznil ve svém projevu Ženíšek.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme