Lídr TOP 09 v Plzeňském kraji Jaroslav Lobkowicz předvedl bravurní jízdu na in-linech

V 67 letech se poprvé postavil na in-line brusle Jaroslav Lobkowicz, lídr kandidátky TOP 09 v Plzeňském kraji. Bravurní jízdou na oválu v plzeňském Škoda Sport Parku obklopen mladými bruslařkami předvedl, že je i přes svůj věk ve výborné formě. Je jednoznačně nejstarším seniorem, který kdy na oválu v Plzni na in-line bruslích kroužil.

„Vyzkoušel jsem si to o den dříve nanečisto u nás v Křimicích a zjistil jsem, že to vlastně není nic těžkého. Vysvětlili mi techniku brzdění a nemám s tím nejmenší problém," řekl potomek slavného šlechtického rodu Jaroslav Lobkowicz. Odmítl chrániče na kolena i ruce, pohrdl dokonce i helmou a objel několik koleček po oválu. Daleko za sebou nechal i celou řadu podstatně mladších začátečníků, v závěru se pustil dokonce i do slalomu mezi brankami a jízdu ukončil zabrzděním, za které se nemusí stydět ani zkušení jezdci.

„Na normálních bruslích na ledě jsem jezdil dříve velmi často, ale tam se brzdí podstatně lépe než tady," připustil po jízdě Lobkowicze, který byl svým výkonem viditelně potěšen. „S manželkou jsme dříve hodně běhali, než se z toho stala móda a začalo se tomu říkat „jogging." Teď běhám hlavně v práci na mém statku, kde se toho naběhám hodně. Jezdím také na lyžích, letos jsem si to opět po delší pauze vyzkoušel a šlo to dobře," řekl Lobkowicz.

Lídr TOP 09 v Plzeňském kraji Jaroslav Lobkowicz dodal, že je fanouškem ledního hokeje a letos sledoval úspěšné tažení plzeňských extraligových hokejistů, kteří zvítězili v základní části sezóny. „Bohužel mě zklamalo, když vypadli hned v prvním kole play-off s podstatně slabším Libercem. V televizi ještě sleduji tenis, ale ten moc hrát neumím," dodal Lobkowicz.

TOP 09 uspořádala v pátek ve Škoda Sport Parku v Plzni- Doudlevcích sportovní odpoledne ke už od 14.00 probíhal ojedinělý sportovní program zaměřený na in-line bruslení. Své umění předvedli na rampách a překážkách také profesionální free styloví jezdci na kolech. Na oválu si mohli milovníci in-line jízdy vyzkoušet závodní jízdu politickým slalomem, ve kterém celkem 18 branek představovaly karikatury s portréty českých politiků napříč politickým spektrem. Tento slalom si už v zimě vyzkoušeli na sněhu lyžaři na sjezdovkách v Plzeňském kraji.

Do Škoda Sport Parku dorazil také „plzeňský Moliére," herec, režisér a dramaturg Antonín Procházka.

Tiskové oddělení TOP 09 Plzeňského kraje
V Plzni dne 30. 4. 2010.
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme