Leoš Heger a Petr Gazdík měřili dnes v Plzni lidem tlak

2. 10. 2012

Ministr zdravotnictví přijel do Plzně krátce před polednem. V centru města (na rohu ulic Americká a Prokopova) odpovídal na dotazy lidí, které se týkaly především zdravotních reforem, ale například i aktuální metanolové aféry. Tuto příležitost si nenechaly ujít stovky Plzeňanů, kteří měli možnost nejen debatovat se členem vlády, ale mohli si také od samotného ministra a propagátora zdravého životního stylu nechat zkontrolovat svůj krevní tlak.

Leoš Heger také podpořil přítomného kandidáta na senátora za volební obvod Domažlice (č.11) a kolegu lékaře Michala Janeka. „Michala Janeka znám jako pracovitého a čestného člověka, který celou svou kariéru zodpovědně pečuje o nemocné a příspívá ke kvalitnějšímu zdravotnictví. Jako oční mikrochirurg pomohl více než 20 000 lidem operací šedého zákalu. Je to přední profesionál ve svém oboru. Jako politik a radní Klatov zná dokonale svůj region a už dokázal, že tyto zkušenosti uplatní i v rámci své poslanecké činnosti. Jsem přesvědčen, že právě on je tím pravým člověkem, který by měl hájit vaše zájmy jako senátor za Klatovsko a Domažlicko,“ řekl ministr zdravotnictví Leoš Heger.

Diskutovat s voliči v ulicích Plzeň přijel také předseda Starostů a nezávislých poslanec Petr Gazdík. Šéf poslanců TOP 09 připomněl přínos, který bude od nového roku mít nový systém rozdělování sdílených daní (tzv. rozpočtové určení daní) pro jednotlivé obce v kraji. Plzeňskému kraji tato změna přinese 713 897 000 korun. “TOP 09 a Starostové na celostátní úrovni prokázali, že jejich spolupráce je přínosná a že drží své předvolební sliby. Totéž dokážeme i na krajích,“ řekl Gazdík a osobně podpořil lídra do krajského zastupitelstva za TOP 09 a Starostové, kterým je starosta Spáleného Poříčí Pavel Čížek.

Jako bývalý starosta Suché Lozi vím, že komunální politika je především mravenčí práce a běh na dlouhou trať. Pavel Čížek je příkladem politika, který dokázal pro své město od roku 1994 udělat mnoho přínosného a dovedl ho až k ocenění Historické město roku. Je pro občany jistotou, že bude dobře znát jejich problémy a využije i zkušenosti dalších starostů pro rozvoj kraje,“ podpořil Pavla Čížka na hejtmana Plzeňského kraje Petr Gazdík.

Eva Šafránková, krajská manažerka
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme