Karel Schwarzenberg, Luděk Niedermayer a Jiří Pospíšil v Plzni

23. 4. 2014

Plzeň ve středu 23. dubna poctily svou návštěvou jak špičky kandidátky TOP 09 a Starostů do Evropského parlamentu tak samotný předseda TOP09. Lídr kandidátky do eurovoleb Luděk Niedermayer dopoledne zavítal na Metropolitní univerzitu. Praha v Plzni, Karel Schwarzenberg odpoledne přednášel studentům Západočeské univerzity. Po celou dobu je provázel předseda TOP 09 Plzeňského kraje Marek Ženíšek společně s kandidátem do evropského parlamentu za Plzeňský kraj Jiřím Pospíšilem.

 Hned ráno se v Plzni na tiskové konferenci představila první dvojka kandidátů do eurovoleb: RNDr. Luděk Niedermayer, bývalý dlouholetý viceguvernér ČNB, mezinárodně uznávaná autorita v oblasti ekonomie a kapitálových trhů a JUDr. Jiří Pospíšil, bývalý ministr spravedlnosti ČR, předseda rady ministrů spravedlnosti EU. Luděk Niedermayer hovořil o zjednodušování administrativy pro podnikatele v rámci Evropské unie. Jiří Pospíšil pak diskutoval studentské a pracovní mobility v rámci EU. Poté následovala přednáška Luďka Niedermayera na téma „Česká, evropská a světová ekonomika po krizi", které zaujala především studenty ekonomicky zaměřených oborů.

 Odpoledne pak přijel do Plzně předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Nejprve se setkal s rektorkou Západočeské univerzity v Plzni Ilonou Mauritzovou, se kterou hovořil nejen o tom, jak se daří Západočeské univerzitě, ale také o problémech a výzvách českého školství. Poté zavítal mezi studenty s přednáškou na téma:,Zahraniční a bezpečnostní politika České republiky. " Ta přilákala do auly na borských polích nejen studenty Západočeské univerzity ale i zájemce z řad zaměstnanců a rozproudila živou diskusi. Nejčastější dotazy pak směřovaly na současný a budoucí vývoj na Ukrajině. Luděk Niedermayer a Jiří Pospíšil společně s Karlem Schwarzenbergem zavítají do Plzně ještě 22. května. Chcete-li se s nimi potkat a debatovat u piva, zapište si toto datum již nyní do svých diářů.

Evropa jsme my, ne oni. Přijďte 23. a 24. května k eurovolbám.

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme