Kampaň TOP 09 vynesla Schwarzenbergovi 1000 kočárů

Před několika měsíci se Volební štáb TOP 09 Plzeňského kraje rozhodl atraktivní a neotřelou formou podpořit svou stranu v celostátní kampani k volbám do Poslanecké sněmovny. Přišel proto se soutěží nesoucí vznešený název „1000 kočárů pro knížete“.

A v čem spočívala podstata této soutěže? Jak již samotný název prozrazuje, jednalo se o sbírání fotografií automobilů a motocyklů, tedy pomyslných kočárů, pro knížete Karla Schwarzenberga. Každý kočár musel být ozdoben podporovatelskou nálepkou „Jedu s TOP 09“ nebo „Podporuji TOP 09“, kterou si bylo možné objednat na speciálních internetových stránkách. Soutěžící následně zasílali fotografie svých nebo náhodně vyfocených kočárů.

Během prvních dvou týdnů dorazilo pouze pár desítek fotografií. S blížícími se parlamentními volbami, a tudíž i dnem ukončení soutěže, se zúčastnění začínali předhánět v množství nasbíraných fotografií. Prozíravá taktika soutěžících se naplno projevila jen pár hodin před ukončením soutěže, kdy byly volebnímu štábu adresovány fotografie po stovkách.

„Konečné číslo 1214 zaslaných fotografií dokazuje nejen soutěžního ducha podporovatelů a příznivců TOP 09, ale především velikou popularitu předsedy Karla Schwarzenberga. A toho jsme přeci nemohli nechat jezdit jen tak něčím,“ směje se Tomáš Jílek, volební manažer TOP 09 Plzeňského kraje - pořadatele soutěže. „Právě lodě, kočárky a stavební stroje patřily mezi nejčastěji vyřazované fotografie. Celkově bylo podle pravidel uznáno 926 platných fotografií. Na vítězství jich bylo nutné zaslat 88. Vítězkyni gratulujeme a po ukončení vládních jednání absolvuje vytouženou osobní večeři s předsedou TOP 09,“ dodává Tomáš Jílek.

 

Vyhodnocení soutěže a schválené fotografie jsou k nalezení na www.1000kocaru.cz .

Petr Lang, člen RV Plzeňsko

V Plzni dne 28. 6. 2010

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme