Kalousek si se starosty notoval. Tentokrát ve Spáleném Poříčí.

19. 4. 2010
Hned na úvod vystoupil Miroslav Kalousek s příspěvkem, který byl adresován široké veřejnosti u příležitosti nadcházejících sněmovních voleb. V něm bez okolků zaznělo: „Kdo si chce dál bohorovně půjčovat na denní provoz, ať TOP 09 nevolí. Kdo si však uvědomuje nutnost rozsáhlých úsporných opatření a hlubokých reforem, tomu naši kandidáti předkládají program šitý na míru."

Bývalý ministr financí dále zdůvodnil, proč právě starostové z hnutí Starostů a nezávislých uzavřeli s TOP 09 těsné spojenectví. „Zkušení a na budoucnost myslící hospodáři s úspěšnou komunální praxí si totiž jako první uvědomili rostoucí riziko bankrotu České republiky," argumentoval 1. místopředseda TOP 09.

Tón konstruktivní diskuse udával návrh volebního programu TOP 09 o novém rozpočtovém určení daní. Právě zmíněné opatření nabízí ukončení dlouhotrvající diskriminace většiny měst a obcí. Nejen k němu, ale též na téma další spolupráce TOP 09 a Starostů a nezávislých hovořil organizátor setkání Pavel Čížek. „TOP 09 je jedinou celostátní politickou stranou s vážně míněným úmyslem zrovnoprávnit občany bez ohledu na velikost jejich města či obce. A nezávislí starostové s ní rádi setrvají ve vzájemné spolupráci i po květnových volbách," uvedl starosta Spáleného Poříčí a kandidát TOP 09 Čížek.

Za TOP 09 se setkání ve Spáleném Poříčí zúčastnili lídr strany pro volby do Poslanecké sněmovny za Plzeňský kraj Ing. Jaroslav Lobkowicz, kandidát a člen TOP 09 Ing. Jiří Vačkář, předseda Regionálního výboru TOP 09 Klatovsko a Domažlicko Martin Kříž, předseda Regionálního výboru TOP 09 Plzeňsko Mgr. Ondřej Ženíšek, volební manažer TOP 09 Plzeňského kraje Tomáš Jílek, předseda Místní organizace TOP 09 v Horažďovicích Ing. Petr Turek, manažerka TOP 09 Plzeňského kraje Mgr. Eva Šafránková a další.

Tiskové oddělení TOP 09 Plzeňského kraje
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme