Jiří Pospíšil a jeho (ODS) korupce...

10. 8. 2012

Nevzdávám to, budu dál bojovat proti korupci,“ říká na billboardech, které se objevily v ulicích Plzně, exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.
Na celostátní úrovni jsem hájil většinu jeho kroků, o tomto billboardu si však myslím své stejně jako asi většina Plzeňanů.

Zprvu jsem se dokonce domníval, že se jedná o ironický billboard, placený někým jiným. Pokud chce Jiří Pospíšil bojovat proti korupci v Plzeňském kraji, přiznává, že tu existuje. A já s ním nemohu než souhlasit, myslím si to samé. Pokud je ale systém prolezlý nekalými praktikami, pak to byly právě politické strany ODS a ČSSD, které od vzniku krajů vládnou a Jiří Pospíšil - jakožto krajský předseda ODS, za to nese také díl odpovědnosti.

Byl to právě on, kdo šéfoval ODS v Plzeňském kraji po celou dobu, kdy na kraji vládla ČSSD a s podporou komunistů. Pokud si myslí, že je krajská koalice korupční, měl by o tom mluvit (a nejen mluvit) nejen před volbami, ale hlavně v průběhu předchozích čtyř let. V opačném případě to působí nevěrohodně, až směšně. A navíc - proč se stejnou optikou nepodívá i na to, jak moc „protikorupčně“ vládla jeho ODS v kraji také v předchozím volebním období 2004-2008. Až to udělá, potom mu jeho slib uvěřím. A strašně rád.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme