Jehličková: Obvod představí Příběhy lidskosti

6. 4. 2021

Obvod představí Příběhy lidskosti

Klára TIPANOVÁ, redaktorka Jedinečná putovní výstava Příběhy lidskosti je od 28. března k vidění v Komenského ulici u 87. mateřské školy. Výstava plná obrázků připomíná život jednoho z největších českých myslitelů, filozofů a spisovatelů.

Ilona JEHLIČKOVÁ, místostarostka MO Plzeň 1
Celá výstava se nese v duchu Komenského citátu, že lidskost není docela v pořádku ale není tak docela ztracena. A to je vzkaz a poselství prostě občanům našeho obvodu. Protože loni uběhlo 350 let od úmrtí největšího českého myslitele filozofa a spisovatele a otce moderní pedagogiky Jana Amose Komenského, tak se v myslích vedení městského obvodu zrodil nápad, abychom prostě tuto výjimečnou osobnost připomněli tady u nás na obvodě.
Klára TIPANOVÁ, redaktorka
Výstava je rozdělená do tří částí.
Ilona JEHLIČKOVÁ, místostarostka MO Plzeň 1
Život a dílo Jana Amose Komenského. Mapuje to vlastně jeho velmi těžké osudy, když po Bílé hoře potom musel emigrovat. Další částí jsou citáty nebo jeho myšlenky, které prostě si tady lidé mohou přečíst. My chceme, aby sem přišly děti ze škol a ze školek, aby se podívaly na to, jak těžký osud měl Komenský ale jak se nikdy vlastně nevzdal. V té třetí části tohohle toho našeho projektu chceme, aby senioři u nás na obvodě napsali příběhy lidskosti, které jsou zvlášť v dnešní době velmi velmi důležité. Prostě něco, co je v životě potkalo a co je vlastně jaksi obohatilo a co jim ukázalo směr na celý život.
Helena ŘEŽÁBOVÁ, starostka MO Plzeň 1
Příběhy lidskosti a Komenský to je v dnešní době to, co mi připadá nejdůležitější ze všeho, protože příběhy lidskosti prožíváme vlastně v této době každý den. Komenský by nám měl připomenout, že naše děti mají právo na vzdělání a mají chodit do školy.
Klára TIPANOVÁ, redaktorka
Z Plzně Jiří Vízner a Klára Tipanová, televize ZAK.

04.04.2021      ZAK TV ~ Zpráva  2 ~ Pořad: Zprávy 20:00

Štítky
Osobnosti: Ilona Jehličková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme