Jan Toman: Pro TOP 09 je chodec důležitý

28. 8. 2013

Na Doubravce konečně roste nové místo pro přecházení. Po více než dvou letech od přednesení požadavku dochází k realizaci úprav na důležité křižovatce ulic Hřbitovní a Mohylová, které poprvé umožní bezpečné přecházení chodců jdoucích z Doubravky na Ústřední hřbitov nebo třeba na vyhlídku na Švabiny.

Samotná stavba sice není komplikovaná, schvalovací proces však celkem ano, a proto jsem rád, že k realizaci došlo," řekl zastupitel TOP 09 a člen komise rozvoje Jan Toman, který přednesl požadavek občanů na komisi rozvoje, sledoval průběh jeho vyřizování a těší se, že rodiny se psy a dětmi konečně nebudou muset překonávat křižovatku úhlopříčně jako doposud.

Další místo pro přecházení chceme prosadit na křižovatce ulic Zábělská a Ke sv. Jiří, kde umožní bezpečný přechod školáků a chodců ve směru od vlakové zastávky ke 14. ZŠ.

Myslím, že za cenu poměrně malých investic se zvýší bezpečnost a pohodlí chodců," uvedl Toman. Rychlost provedení ale není závratná a na dočasná řešení například pomocí vodorovného značení a mobilních betonových zábran zatím nechtějí příslušní úředníci slyšet.

Snad se dočkáme i dalších a třeba větších úprav ve prospěch chodců, které se TOP 09 snaží prosadit," posteskl si na závěr zastupitel.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme