Hlaváč: Slušná politika má smysl

7. 11. 2016

Je krátce po volbách, tedy ideální čas napsat jeden povolební komentář. Začnu ale trochu odzadu. Zhruba měsíc před volbami jsme založili ve Starém Plzenci novou místní organizaci TOP 09. Teď je po volbách, které dopadly jak dopadly a všichni, kteří TOPku volíme, jsme si přáli lepší výsledek - o tom není pochyb. Možná si někdo myslíte, že si teď musím rvát vlasy a říkat si, jestli by nebylo lepší působit na městě v nějakém nezávislém sdružení, ale je to právě naopak.

Jsem rád členem TOPky, která samozřejmě není dokonalá a bez chyb, ale koneckonců dokonalá ani být nemůže, protože ji tvoří lidé a každý z nás má své lepší i horší stránky. S někým si v TOPce rozumím více, s někým méně, ale je to pro mě v současnosti jediná strana, která si drží ideály, s nimiž se můžu ztotožnit. Je to proevropská strana s důrazem na svobodu jedince a lidská práva, prosazující odpovědné a transparentní hospodaření (ať už na úrovni státu, krajů nebo měst). Je to strana nepopulistická, která nenabízí líbivá řešení jen proto, že to momentálně lidé chtějí slyšet a to i s vědomím, že se jí to ve volbách nemusí zrovna vyplatit. Mohl bych pokračovat, jelikož těch témat je nespočet, ale zůstaňme u těchto hlavních - to jsou pro mě důvody, proč se nemusím za své členství v této straně ani trochu stydět a proč si vážím řady osobností, které jsou v TOPce také.

Z výsledků voleb se nehroutím, protože slušná politika má smysl. Ostatně v Plzenci volby nedopadly vůbec špatně. Kdyby to dopadlo jako v Plzenci, TOPka by získala bezmála 10%, kandidáta do senátu bychom jen o kousek neměli ve druhém kole a hlavně dopadlo skvěle referendum o výstavbě supermarketu, které jsme podporovali. To je pro mě pozitivní a věřím, že když se budeme snažit, tak ty příští volby dopadnou o dost lépe.

Kdyby vás zajímalo, co v Plzenci budeme dělat, dejte nám lajk:https://www.facebook.com/top09plzenec/

Miroslav Hlaváč, předseda MO TOP 09 Starý Plzenec

Štítky
Osobnosti: Miroslav Hlaváč
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme