Fluxa: Ve Chvojkových lomech slouží lidem nové workoutové hřiště

17. 8. 2022

Nové street workoutové hřiště začalo tento týden oficiálně sloužit veřejnosti ve Chvojkových lomech v plzeňské čtvrti Slovany.

Hřiště tvoří prvky pro posilování a protahování. V Plzni na veřejných prostranstvích podobných míst přibývá a jsou využívaná.

„Reagovali jsme na poptávku obyvatel, kteří o to měli zájem. Bylo jich poměrně hodně,“ prohlásil místostarosta městského obvodu Plzeň 2 Jan Fluxa (TOP 09). Připouští, že na workoutovém hřišti může cvičit nebo se protahovat v podstatě kdokoliv, ale bude zřejmě vyhovovat především fyzicky zdatnějším lidem.

„Někdy se nestačím divit, co všechno na tom dokážou,“ říká. Připomíná zároveň, že ve Chvojkových lomech byly instalované i cvičební prvky vhodné pro seniory. „Všechny ty úpravy jsou součástí postupné revitalizace místa. Už tam máme připravený rozvod vody pro pítko, které bude v dohledné době dokončené,“ vysvětluje.

Podle Fluxy se značný zájem lidí o cvičení venku projevuje také na nedávno vybudovaném místě nedaleko školy v Habrmannově ulici. Hlavním centrem pro sportovní vyžití na území městského obvodu Plzeň-Slovany je Škoda sport park pod vodárnou na pravém břehu Radbuzy. Letos na jaře vedle sportovního areálu městský obvod otevřel hřiště na discgolf. Je na něm připraveno devět kovových košíků, do kterých hráči hází speciální disky.

Jaroslav Nedvěd

28.07.2022 Mladá fronta DNES ~ Strana 13 ~ (ned) ~ 

Štítky
Osobnosti: Jan Fluxa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme