Fluxa: Křižovatka bude bezpečnější

5. 5. 2021

Nebezpečnou křižovatku na Slovanech už řeší i obvod. Chystá se její úprava

Větší bezpečnost, novou cyklostezku nebo zastávku tramvaje. Nejen to by měla přinést úprava křižovatky na Mikulášském náměstí. V současné době je toto frekventované místo z hlediska dopravy velice problémové. S řešením tak přichází nová studie, kterou nechal zpracovat druhý městský obvod.

„Součástí studie byl i dopravní průzkum, který jen potvrdil to, co si myslíme. Že ta křižovatka je skutečně nebezpečná a nevyhovující a provoz je zde skutečně velký,“ přiznal místostarosta obvodu Jan Fluxa. Podle něj se v místě tvoří kolony a dochází tam velmi často ke kolizím a tramvají. „Spoustu řidičů se nekouká do zpětných zrcátek,“ prohlásil Fluxa.

Finální podoba nové studie ale počítá nejen s větším zpřehledním křižovatky. „Měl by vzniknout nový odbočovací pruh doleva směrem na Mikulášské náměstí tam, jak zajíždí trolejbus. Celá křižovatka by měla být světelně řízená, takže i přecházení bude bezpečnější. Vznikla by zde cyklostezka a také nová tramvajová zastávka,“ nastínil Fluxa.

V letošním roce druhý obvod usiluje o získání územního rozhodnutí pro tuto stavbu. Stavební povolení by chtěli mít k dispozici v roce 2022. „Samozřejmě je to o investici, která se netýká jenom města či obvodu. Silnice je státní, takže celou stavbu komunikujeme s Ředitelstvím silnic a dálnic,“ doplnil místostarosta. Kromě toho obvod veškeré kroky koordinuje také s plzeňskou vodárnou. Pod vozovkou se téměř v celém úseku nacházejí významné vodohospodářské sítě a kvůli jejich stáří je bude potřeba v rámci stavby vyměnit.

Marie Osvaldová

https://www.plzen.cz/nebezpecnou-krizovatku-na-slovanech-uz-resi-i-obvod-chysta-se-jeji-uprava

Štítky
Osobnosti: Jan Fluxa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme