České republice by jako prezident prospěl Karel Schwarzenberg

7. 1. 2013


Jsem pevně přesvědčen o tom, že nejvíce by České republice prospěl prezident Karel Schwarzenberg. Je člověkem, který skutečně má selský rozum, smysl pro rozumné hospodaření a pro dobré lidské vztahy. Velmi si váží aktivit měst a obcí, spolků. Umí poctivě spravovat svěřený majetek – ví, že k veřejnému majetku je nutné se chovat jako k rodovému – zvelebit jej a předat další generaci. Rád jedná s každým ale přitom má pevné názory a jasné etické zakotvení a nebojí se říkat i nepopulární věci. Dokonale umí politické řemeslo. Zná prakticky domácí i zahraniční politiku. Pro republiku může udělat ze všech kandidátů nejvíce, protože má ve světě všude dveře otevřené, ctí tradici, je všude vítán. Je oceňován i jako spolupracovník Václava Havla. Je opravdovým vlastencem, který zná výborně naši historii a ví, jak se z ní poučit.
 A také má ty nejlepší protilátky proti chybám ve velké funkci. Má totiž smysl pro humor, rozhodně není ješitný, naopak se rád zasměje sám sobě.
Pro příštích 5 let by určitě byl člověkem, který zklidní a smíří naši společnost, roztrpčenou z řady špatných zpráv ze správy veřejných záležitostí.

Pavel Čížek, 

starosta Spáleného Poříčí
předseda hnutí Starostové a nezávislí v Plzeňském kraji

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme