Centrální obvod podporuje vzdělávání seniorů

3. 3. 2020

Další desítka seniorů se vzdělává na počítačích

Bezmála třicet seniorů s trvalým bydlištěm na území Městského obvodu Plzeň 3 začalo chodit do dalších počítačových kurzů. Ty pořádá centrální obvod ve spolupráci se Střední školou informatiky a finančních služeb od roku 2012.

"Trend toho, co se chtějí senioři naučit, se neustále mění. Zatímco před několika lety byly nejžádanější kurzy pro začátečníky, dnes jsou to kurzy pro mírně pokročilé. Hodně často se setkáváme třeba i s tím, že účastníci umí pracovat s internetem, a domnívají se, že tím vlastně práce s počítačem končí," říká jedna z lektorek Pavla Lopatová.

V letošní jarní sezóně byl otevřen jeden kurz pro začátečníky, dva pro mírně pokročilé a jeden zaměřený na úpravu digitálních fotografií, který je určen pro zkušenější "studenty".

"Jsem rád, že mají senioři o kurzy pořád zájem a hlavně, že se chtějí i nadále vzdělávat a držet krok s dobou. Podle mě je velice důležité, aby i v pokročilém věku měli své zájmy a chuť se dozvědět něco nového," doplňuje místostarosta centrálního obvodu Ondřej Ženíšek, který osobně zahájil pondělní výuku a všechny žáky odměnil drobným dárkem.

Další kurzy plánuje obvod až na podzim letošního roku. Informace budou zveřejněny na webových stránkách a ve zpravodaji Trojka.

Lucie Bauerová

Štítky
Osobnosti: Ondřej Ženíšek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme